Den Haag maakt kans één van de gaststeden te worden van het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal in 2013.  Het stadion van ADO Den Haag is ook de beoogde locatie voor de finale. Een voorwaarde is, dat de Europese voetbalunie de organisatie van het toernooi toewijst aan Nederland. Hierover beslist de UEFA in oktober. Hongarije, Polen, Zweden en Zwitserland behoren ook tot de kandidaten om het evenement te organiseren.

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond wil het EK graag organiseren. Afgelopen zomer was het EK-vrouwenvoetbal in Finland. De Nederlandse vrouwen maakten daar hun debuut op een internationaal eindtoernooi. Daarbij baarde het team van bondscoach Vera Pauw veel opzien met het bereiken van de halve finales.

Aan het eindtoernooi van het EK in 2013 doen twaalf of zestien landen mee, verdeeld in drie of vier groepen. Behalve Den Haag zijn ook Rotterdam (Sparta-stadion), Leeuwarden, Emmen, Tilburg, Waalwijk, Den Bosch, Nijmegen, Venlo en Sittard/Geleen kandidaat om als speelstad te fungeren.

Den Haag en Rotterdam werken samen op diverse terreinen, waaronder sport. Dit is ook het geval met de kandidatuur voor het EK-vrouwenvoetbal 2013. Het gezamenlijk optreden moet zowel de slagkracht als de aantrekkingskracht van de twee steden op internationaal niveau vergroten.