Het afgelopen paasweekend verbleven maar liefst 4 opleidingsteams van ADO Den Haag in Italië voor het spelen van Internationale toernooien. Hieronder per team een korte impressie:

ADO Den Haag B1 verbleef in Rieti in de buurt van Rome om deel te nemen aan het 18e TORNEO INTERNAZIONALE DI CALCIO Città di Rieti MEMORIAL MANLIO e LORIS SCOPIGNO.. Aan dit befaamde toernooi namen in het verleden bekende voetballers als Rafael van der Vaart (met Ajax B1), Fernando Torres (met Atletico Madrid B1) en Gerard Pique (met FC Barcelona B1) deel. ADO Den Haag begon het toernooi met een 2-1 overwinning op het Italiaanse Pescina dat uitkomt in de Serie C. De tweede poule wedstrijd was tegen Lazio Roma. Omdat Lazio Roma met 1-0 had gewonnen van Pescina had ADO Den Haag genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de kwartfinale. Na een 1-0 achterstand bij rust kwam ADO Den Haag vlak voor tijd terug tot 1-1 hetgeen de eindstand was. Hiermee was ADO Den Haag poule winnaar. Lazio Roma ging door als beste 2e naar de halve finale. In het schema bleek dat ADO Den Haag in de halve finale wederom moest uitkomen tegen Lazio Roma.
In de halve finale nam ADO Den Haag al snel een 1-0 voorsprong en bouwde deze na de rust uit tot 2-0. Lazio Roma deed nog iets terug tot 2-1, maar verder liet ADO Den Haag het niet komen en bereikte zo de finale tegen AS Roma. De finale werd live op de Italiaanse televisie uitgezonden en dat motiveerde onze spelers enorm. In een uitstekende wedstrijd werd de Italiaanse topclub AS Roma met 2-0 verslagen en was de 1e plaats op de sterke toernooi een feit. Ook op individueel gebied was ADO Den Haag succesvol aangezien Caglar Atis topscoorder werd en Robert Jan Kuipers werd uitgekozen tot beste keeper.

ADO Den Haag C1 nam deel aan de eerste versie van het toernooi om de Memorial Stefano Gusella van voetbalvereniging ASD Chisolo uit Turijn. ADO Den Haag opende het toernooi met een 1-0 zege op de Italiaanse Serie C club Canavese. Hierna volgde een teleurstellend gelijkspel tegen de amateurafdeling van Juventus, Young Stars met 2-2. Door het puntverlies in de wedstrijd tegen Young Stars moest de laatste wedstrijd tegen Spartak Moskou gewonnen worden. Ondanks het feit dat ADO Den Haag tegen Spartak Moskou veel beter was en zelfs een 1-0 voorsprong nam moest er genoegen worden genomen met een 1-1 gelijkspel. ADO Den Haag werd hierdoor 2e in de poule en moest spelen tegen het Deense Lyngby om de 5e plaats. De wedstrijd om de 5e plaats eindigde in 1-1 en ADO Den Haag won na strafschoppen. Het toernooi werd gewonnen door Glasgow
Rangers dat in de finale Sampdoria versloeg.

ADO Den Haag C2 nam deel aan het 12e Unicef toernooi van AC Gavardo in de buurt van het Gardameer. De afgelopen 2 edities werden gewonnen door ADO Den Haag na zeges in de finale tegen Spartak Moskou en Sampdoria. De verwachtingen bij het publiek en de organisatie waren dus hoog. In de 1e wedstrijd kwam ADO Den Haag moeizaam op gang, maar won wel van de thuisclub AC Gavardo met 1-0. In de 2e wedstrijd werd er met 4-1 gewonnen van Serie B club Albinoleffe waardoor ADO Den Haag de kwartfinale bereikte. In de kwartfinale speelde ADO Den Haag tegen Lumezzane dat Brescia had uitgeschakeld. ADO Den Haag was beter in deze wedstrijd en nam ook een verdiende voorsprong, maar moest vlak voor de tijd de gelijkmaker toestaan waardoor er strafschoppen moesten worden genomen. Alle ADO Den Haag strafschoppen gingen erin en aangezien keeper Mark Jacobs een strafschop stopte ging ADO Den Haag naar de halve finale waar het Russische Lokomotief Moskou wachtte.
Na een moeizaam begin nam ADO Den Haag in de 2e helft de regie in de wedstrijd, maar het lukte beide teams niet om te scoren waardoor wederom de strafschoppen de beslissing moesten brengen. Net als tegen Lumezzane gingen alle Haagse strafschoppen erin en stopte keeper Edwin Sudibyo de laatste Russische strafschop waardoor de finale bereikt werd. In de finale speelde ADO Den Haag C2 tegen het fysiek sterke Italiaanse Montichiari. Helaas was de wedstrijd binnen 5 minuten beslist na een snelle goal, een strafschop tegen en een Haagse rode kaart stond het 2-0. Voor de rust werd het zelfs nog 3-0 en was de finale gespeeld. In de 2e helft knokte ADO Den Haag met 10 man door en kreeg nog enkele kansen maar deze werden helaas niet benut waardoor de finale met 3-0 werd verloren en er een tweede plaatst behaald werd.

ADO Den Haag D1 tenslotte nam deel aan het t het toernooi om de 4e Coppa Primavera van voetbalvereniging Atletico Torino in Turijn. ADO Den Haag D1 won de eerste wedstrijd van Serie C club Pro Belvedere met 3-0. In de 2e wedstrijd werd er met 3-1 gewonnen van het organiserende Atletico Torino en de laatste poule wedstrijd tegen Cuneo werd met 2-0 gewonnen waardoor ADO Den Haag D1 1e in de poule werd en moest spelen tegen Canvese D1. Ook de kwartfinale was geen probleem voor ADO Den Haag D1 gezien de 4-1 zege. In de halve finale wachtte Alessandria 1912 dat in de kwartfinale verrassend Torino had uitgeschakeld. ADO Den Haag had het moeilijk in deze wedstrijd en kwam niet tot scoren waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Doordat ADO Den Haag keeper Nick Hasper 3 van de 4 strafschoppen stopte bereikte ADO Den Haag D1 de finale tegen Vicenza dat in de andere halve finale 1860 Munchen had verslagen. In een rommelige finale moest ADO Den Haag met 1-0 het onderspit delven waardoor er een tweede plaats behaalde werd.