Donderdagavond plaatste Jong Oranje onder 19 zich rechtstreeks voor het in mei/juni te spelen EK 2010 in Macedonië. Denemarken werd in Apeldoorn door Nederland met 2-1 verslagen. Bij de rust was de stand nog 0-1 voor de Deense meiden. Na de rust werden de ADO Den Haag speelsters Kirsten Koopmans (46e min) en Lucienne Reichardt (57e) ingebracht. De gelijkmaker kwam op naam van Ellen Jansen waarna Lisanne Grimberg (ADO Den Haag) met een vrije trap vanaf 20 meter het winnende doelpunt er in knalde.

Eerder op de dag versloegen de Oranjeleeuwinnen in het kwalificatieduel WK 2011 in Senec het elftal van Slowakije met 0-1. ADO Den Haag topscoorder Renate Jansen werd in de 82e minuut in de ploeg gebracht. Ze maakte hiermede haar debuut voor Oranje. Uit een van haar voorzetten werd uiteindelijk in blessuretijd door Annemiek Kiesel de winnende treffer gescoord.