Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van NV ADO Den Haag is dinsdagmiddag 14 april een nieuwe commissaris aangesteld. Ton Rutgrink zal vanaf heden in de Raad van Commissarissen van de club plaatsnemen. Hij vergezelt daar de reeds aangestelde commissarissen Wang Hui, Liu Jian Hong en Jan Willem Wigt.

Ton Rutgrink is 68 jaar en is vooral bekend van zijn vele jaren bij BDO Accountants. Op 1 januari 1986 werd hij vennoot bij deze organisatie. In 1996 trad Rutgrink toe tot de Raad van Bestuur van BDO Nederland; met ingang van 1 januari 1997 functioneerde hij als voorzitter van de Raad van Bestuur. In deze laatste rol was hij de motor achter de ontwikkeling van de organisatie, zowel strategisch als operationeel. Begin 2000 werd onder zijn leiding een fusie gerealiseerd, waardoor de organisatie een omvang kreeg van circa 2.000 medewerkers. Met ingang van begin 1997 was Rutgrink tevens lid van de Policy Board van BDO International. Van 2001 tot en met 2003 trad hij op als chairman van de Policy Board.

Sinds 1 januari 2007 vervult Rutgrink de rol van voorzitter van het College Sanering Zorginstellingen (CSZ). Teneinde het directe contact met de private sector niet te verliezen functioneert Rutgrink sinds 1 januari 2009 eveneens als managing director bij British Land Company Plc. En vanaf 18 maart dit jaar is hij ook algemeen directeur van vier Nederlandse bedrijven die eigendom zijn van Insight Investment. Een zeer ervaren manager die zijn zakelijke inzicht vanaf heden als Commissaris zal inzetten voor NV ADO Den Haag.

De RvC kreeg nog een versterking dinsdagmiddag, Dolf Segaar komt de heren ondersteunen als secretaris en juridisch adviseur. Segaar is in het dagelijks leven bestuursvoorzitter van CMS Derks Star Busmann. Zijn achtergrond in de sportwereld is erg groot. Hij was bijvoorbeeld tot vorige maand voorzitter van de Nederlandse Anti-Doping Autoriteit en zijn bedrijf CMS Derks Star Busmann is betrokken (geweest) bij het WK Hockey in 2014 en de start van de Tour de France in Utrecht dit jaar.

Tijdens de AVA werd ook de positie van Algemeen Directeur besproken. De wens was om tijdens deze vergadering al een kandidaat te benoemen, maar het wervingstraject blijkt toch te kort geweest. Er is met een aantal kandidaten gesproken, maar om zorgvuldigheid te blijven betrachten is besloten het traject te verlengen en zo tot de beste keuze te komen. Jan Willem Wigt, tijdelijk belast met het dagelijks bestuur van de club, heeft toegezegd tot 30 juni 2015 aan te blijven zodat het selectietraject met de beoogde kandidaten in alle rust door kan lopen.