Onze rondleiders zijn altijd bezig om inspiratie op te doen om de gasten die bij ons in het Kyocera Stadion komen voor een Rondleiding zo goed en leuk mogelijk te vermaken. Vrijdag 10 april reisde de hele groep, aangevuld met enkele gastvrouwen en Kimberly van ADO Kids, af naar De Kuip voor een uitwisselingsbezoek.

Hun verslag:

"De ontvangst in De Kuip was zeer hartelijk en gastvrij met koffie en heerlijk appelgebak. In het restaurant hadden we even de tijd voor een informele uitwisseling van ervaringen en ideeën. Altijd erg nuttig en mede de reden waarom wij deze uitwisselingsbezoeken ondernemen.

De officiële rondleiding werd gestart in het museum.  Mooi ingericht met als pronkstuk de in 1970 gewonnen Europa Cup I (tegen Celtic, met de 2-1 door Ove Kindvall) en de in hetzelfde jaar gewonnen Wereldbeker (tegen Estudiantes, met het brilletje van Joop van Daele).



Via de eretribunes, langs de uitkleedkamers via de bekende spelerstunnel het veld op. Langs het randje kunstgras hebben we een rondgang gemaakt en natuurlijk was er in de zonovergoten Kuip tijd voor uitleg, beantwoorden van vragen, anekdotes en wat fotomomenten.

Via de oude tunnel gingen we terug het stadion in, dit keer naar het oude hoofdgebouw, genieten van de grandeur die daar toch nog aanwezig is. De persruimte werd als laatste bezocht, met een hoofdrol voor Joop en Oscar als substitutes voor Henk Fraser en Fred Rutten.

Buiten kwamen de spelers net terug van hun training en konden er nog wat fotos gemaakt worden. Ook met één van onze helden, oud ADO Speler Jens Toornstra, die even kort de tijd voor ons nam.
Na de rondleiders van Feyenoord te hebben bedankt en te hebben uitgenodigd voor een tegenbezoek, vertrokken we weer naar ons eigen Kyocera Stadion. We kijken terug op een zeer geslaagde dag.