Het was wederom een goede dag voor de opleidingsteams van ADO Den Haag. ADO Den Haag A1 zette zijn goede reeks voort door in Rotterdam Sparta A1 met 0-4 te verslaan. ADO Den Haag B1 behaalde een belangrijk punt door de uitwedstrijd tegen Sparta B1 met 1-1 gelijk te spelen en ADO Den Haag C1 kwam via een 3-1 zege op RBC Roosendaal op de 2e plaats terecht met nog 2 wedstrijden tegen koploper Willem II/RKC C1 te gaan. Hieronder de verslagen van alle gespeelde wedstrijden.

A1 Sparta - ADO Den Haag 0-4
ADO Den Haag A1 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen Sparta. ADO Den Haag kwam meteen goed uit de startblokken en kwam een goed schot van Donny van der Dussen op 0-1. Het spel ging hierna op en neer al kreeg Sparta voor de rust nog de grootste kans toen hun spits alleen voor ADO Den Haag keeper Tom Boks opdook, maar zijn inzet ging hoog over het doel. De ruststand was daardoor 0-1 in het voordeel van ADO Den Haag. Na de rust waren beide team wederom aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. ADO Den Haag kreeg in de 58e minuut nog een goede kans via Stanley Elbers, maar zijn inzet ging op de paal. In de 70e minuut nam ADO Den Haag afstand van Sparta. Na een goede vrije trap van Hichem Faik mislukte de buitenspelval van Sparta waardoor Mike van Duinen alleen voor de Rotterdamse keeper komt en beheerst de 0-2 binnen schiet. ADO Den Haag bleef de drang naar voren houden en in de 88e minuut werd Mike van Duinen neergehaald in het strafschopgebied en Donny van der Dussen scoorde beheerst de 0-3 uit de toegekende strafschop. Vlak voor tijd bekroonde Donny van der Dussen zijn goede wedstrijd door middels een schot van 30 meter de 0-4 eindstand op het scorebord te zetten.

Scheidsrechter: De heer S. den Haan

Gele kaart ADO Den Haag: Mike van Duinen

Opstelling: Tom Boks, Cedric Ake, Peter Korteling, Patrick Batist, Ricardo Samoender, Boy Wotte, Mike van Duinen, Donny van der Dussen, Aschraf Artimi (79e Glenn Boon), Hichem Faik, Stanley Elbers (75e Andre Ntambue)

B1 Sparta - ADO Den Haag 1-1
Op de dag dat de meteorologische lente begint moest de B1 van ADO Den Haag naar Rotterdam om voor het eerst dit seizoen de degens te kruisen met Sparta. Deze lentedag werd na 10 minuten ruw verstoord door een kans uit het niets die de spits van Sparta met de binnenkant van zijn voet beheerst benutte; 1-0. In het restant van de 1e helft kreeg ADO Den Haag na een half uur spelen de mogelijkheid op de gelijkmaker. Een schot van Tomas Tavilla spatte op de lat uiteen. Uit de voorzet die daarop volgde kreeg Mitchell de Vlugt een niet te missen kans op de gelijkmaker. Mitchell schoot de bal te zacht in waardoor de keeper van Sparta zijn ploeg op de been hield. Na de theepauze ging ADO Den Haag door waar het gebleven was. Sparta werd de tijd niet gegund om van achteruit op te bouwen en op het middenveld werden de Spartanen kort op de huid gezeten. Eerst werden er een aantal goede kansen om zeep geholpen, maar in de 75e minuut kreeg de Haagse ploeg loon naar werken. Caglar Atis verschalkte de uitstekende doelman van Sparta met een lob van minstens 35 meter waardoor de bal het leger doel inrolde. Na 3 minuten extra tijd vond de scheidsrechter het tijd voor het laatste fluitsignaal en werd de eindstand 1-1.

C1 ADO Den Haag - RBC Roosendaal 3-1
ADO Den Haag C1 speelde vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal C1. De wedstrijd begon redelijk gelijk op. ADO Den Haag kwam op een 0-1 achterstand, omdat een aanval van RBC niet goed werd weggewerkt door ADO Den Haag. De thuisploeg kwam nog wel voor rust terug tot 1-1 door een doelpunt van Christiaan Rog. Dit doelpunt betekende uiteindelijk ook de ruststand. ADO Den Haag begon de tweede helft beter en scoorde, na al een aantal kansen gemist te hebben, de verdiende 2-1. Dit doelpunt werd gescoord door Jermaine Mezach. RBC ging daarna vol op de aanval spelen, waardoor er voor ADO Den Haag wat meer ruimte voorin kwam met de snelle spitsen. In de blessure tijd scoorde Mevlut Turan, na goed aangeven van Demelzo Terbeek, de 3-1 wat tevens de eindstand was.

D1 ADO Den Haag - Sparta 3-4
Vandaag speelde ADO Den Haag D1 een oefenwedstrijd tegen Sparta D1. Al snel kwam ADO Den Haag op voorsprong door een doelpunt van Nikki Baggerman. Lang kon ADO Den Haag hier niet van genieten want binnen de minuut was het 1-1. ADO Den Haag had de eerste helft het betere van het spel en kwam dan ook verdiend op 2-1 en 3-1. De doelpunten werden gemaakt door Trevor David en Tom Plezier. Na rust bracht Sparta hun grote en sterke centrumspits in het veld en die scoorde snel de aansluitingstreffer. Na deze 3-2 was het nog niet gedaan want Sparta wist ook de gelijkmaker binnen te schieten. Vlak voor tijd werd het nog erger voor ADO Den Haag want Sparta scoorde 1 minuut voor de tijd de winnende treffer. Een nuttige oefenwedstrijd was dus afgewerkt door ADO Den Haag D1 tegen Sparta Rotterdam D1.

D2 ADO Den Haag - Voorschoten`97 3-0
In de eerste helft wist ADO Den Haag D2 niet te scoren. Het veldspel was beter dan dat van Voorschoten, maar het leverde geen goals op. Na rust wisten Joshua Vermeer, Thijs Lemmerzaal en Matthijs de Oude een goal te maken. Deze goals kwamen na assists van Thijs Timmermans en Gustavo Hamer. De gehele tweede helft was ADO Den Haag wederom de bovenliggende partij. Een mooie overwinning van het gehele team, waarbij het enige verwijt gemaakt kan worden dat de score hoger had moeten oplopen.

D3 ADO Den Haag - GR. WII. VAC 2-1
Vandaag speelde ADO Den Haag D3 thuis tegen de nummer 8 van de competitie van dit moment. Graaf Willem II VAC speelde met een goede spits, die ADO Den Haag veel problemen bezorgde. Gelukkig bleef het maar bij één tegentreffer, toen ADO Den Haag een foutje maakte in de opbouw en zij de 0-1 konden binnenschieten. ADO Den Haag herstelde met de harde wind mee op het sportpark nog in de eerste helft de achterstand. Djamairo Rigters viel in en maakte gelijk de gelijkmaker. Hij schoot de bal over de keeper vanaf de rand van het strafschopgebied. Na rust kon ADO Den Haag niet echt tot voetballen komen doordat Graaf Willem VAC de wind mee had en ook fysiek sterker was. Toch creëerde ADO Den Haag wel kansen door goede steekpasses naar de buitenspelers. Djamairo Rigters schoot dan ook uiteindelijk van links naar binnen de 2-1 binnen. Hierdoor ging de thuisploeg makkelijker spelen en kreeg daardoor meer kansen. Helaas bleef het door gebrek aan scherpte voorin steken bij 2-1. Al met al zwaar bevochten maar toch een verdiende zege gezien de vele kansen.

E-top ADO Den Haag - Vredenburch 2-1
Vandaag speelde ADO Den Haag geen beste 1e helft met weinig kansen en bijna geen voorzetten. De 2e helft stond er een ander ADO Den Haag dat niet goed voetbalde maar wel meer strijd leverde. Toch scoorde Vredenburch wel direct na rust 0-1. Halverwege de 2e helft scoorde Donovan de Groot de gelijkmaker uit een pass van Tyrone Owusu. Dave Hes keepte goed uit zijn doel waardoor Vredenburch er nauwelijks meer kon uitkomen. ADO Den Haag zette alles op de aanval en vlak voor tijd, uit toch nog een mooie aanval, scoorde Valentin van Kleef uit een pass van Thomas Engwegen de toch wel verdiende winnende 2-1.

E1 ADO Den Haag - SVVSMC 3-4
aVandaag stond de wedstrijd ADO Den Haag E1 tegen SVVSMC E1 op het programma. ADO Den Haag begon zeer matig aan de wedstrijd en kwam op een 0-1 achterstand. Daarna was het SVVSMC die zelfs de 0-2 scoorde. Na dat doelpunt kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd en was het Luuk van der Sman die scoorde. Vlak voor rust was het Lucas Leverland die uit een corner de 2-2 binnen kopte. In de tweede helft kreeg ADO Den Haag een hoop kansen, maar het lukte alleen niet om te scoren. SVVSMC maakte daar gebruik van en scoorde zo de 2-3 en daarna ook de 2-4. ADO Den Haag bleef aanvallen en creëerde wederom een hoop kansen waarna Jesper Vergunst de 3-4 scoorde. Helaas was er daarna te weinig tijd om nog de gelijkmaker te kunnen maken en uiteindelijk verloor ADO Den Haag E1 met 3-4 van SVVSMC.