Met het oog op het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika speelt Ballet van Leth ‘The Match’: een flitsende, energieke, originele en humoristische dans-/theatervoorstelling.

Een voorstelling met een knipoog waarin alle facetten van het voetbal voorbij zullen komen. En met uw ADO Den Haag Seizoen Club Card kunt u met 5 euro korting naar deze voorstelling, de kaarten zijn dan nog maar 10 euro. De uitvoering wordt van 8 tot en met 17 april en 9 en 10 juni gespeeld in het Theater aan het Spui.

Op de speelvloer zien we wat we normaal ook op een voetbalveld zien: de man die de witte lijnen trekt, de warming up van de spelers, de coach en zijn druk op de schouders om te slagen, de reporters die het altijd beter weten in de skybox. Hooligans, mascotte, penalty’s, hoekschoppen, rode- en gele kaarten. Naast de eigenlijke wedstrijd is er ook ruimte voor de clich√©matige, passieve voetbalenthousiast; de man die thuis op de bank voor de tv samen met zijn vrouw die aan 1 ding een grondige hekel heeft: voetballen. En dan gaat de wedstrijd beginnen. Een energiek spektakel doorspekt met hilarische humor en satire.

Overal waar The Match 2010 speelt zijn lokale voetbal- en fanclubs bij de uitvoering betrokken, in ons geval dus ADO Den Haag en haar netwerkclubs. De kleinste voetballertjes (de F-jes) van de clubs zullen participeren in de voorstelling. De clubliederen zullen worden aangeleerd en ten gehore worden gebracht. The Match 2010 is een perfect avondje uit voor jong en oud. Voor een ieder die voetbal lief heeft of juist haat!

Ballet van Leth maakt theatrale voorstellingen gebaseerd op de realiteit met veel humor. The Match is een coproductie tussen Ballet van Leth, Theater aan het Spui, Impresariaat Ruud de Graaf en het Holland Dance Festival.

Ga naar www.thematch2010.nl voor informatie over de voorstellingen en kaartverkoop.