Radio West zendt donderdag 21 januari de hele dag uit ten bate van giro 555 onder het motto: West Helpt Haïti! West zamelt zelf geld in en ondersteunt met haar radio-uitzendingen regionale initiatieven die zijn opgezet voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Donderdag 21 januari tussen 9 uur en 18 uur organiseert Radio West tal van activiteiten met als doel geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Zo is er in de ochtend van 9 tot 12 uur open huis. Bezoekers kunnen de live-uitzending meemaken en tegen betaling bijvoorbeeld een rondleiding door de studio’s krijgen of met Dieuwertje Blok op de foto gaan. West biedt de luisteraars de hele dag kans tegen betaling een plaat aan te vragen. Een vraag aan de dierenarts in het radioprogramma ‘West weet het’ kost donderdag ook een bijdrage voor giro 555.

Veiling
Hoogtepunt van de dag is wellicht de veiling ten bate van Haïti. Veilingmeester Agnes Kamstra staat donderdag tussen 17 en 18 uur op de Grote Markt in Den Haag om ter plekke producten en diensten van, onder meer, Omroep West te veilen. Alles ten bate van de slachtoffers op Haïti, natuurlijk. Men kan bijvoorbeeld bieden op een dag meelopen met verslaggevers, zelf het tv-nieuws presenteren of een uur eigen muziek presenteren Radio West. Een aantal bedrijven in de regio heeft voor de veiling producten beschikbaar gesteld, zoals kaarten voor Dutch Waterdreams, een Golf- cursus of musicalkaarten. ADO Den Haag doet ook een duit in het zakje. De club heeft een rondleiding met Lex Schoenmaker, een wedstrijdarrangement en een exclusieve foto met de gehele selectie beschikbaar gesteld. De actuele lijst van veilingproducten staat donderdag vanaf 9 uur op de actiepagina op www.westonline.nl. Vanaf dat moment kan er ook al geboden worden.

Acties in de regio
Niet alleen de acties van Omroep West, maar juist ook initiatieven in de regio krijgen donderdag aandacht op Radio West. Wie actie voert om geld in te zamelen voor Haïti kan zich aanmelden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een actueel overzicht van alle acties in het kader van West helpt Haïti vindt u op de website van Omroep West: www.westonline.nl.