Op het kantoor van KNVB-district West I is dinsdagmiddag geloot voor de eerste knock-outronde van het KNVB Bekertoernooi voor vrouwen. Priscilla Janssens, manager Eredivisie Vrouwen, en landelijk competitieleider Rinus van der Lugt koppelden de 32 deelnemende clubs aan elkaar. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 16 en zondag 17 januari.

De nummers één en de tien beste nummers twee van de zestien poules hebben zich geplaatst voor de knock-outfase. Vanaf deze ronde nemen ook de zes clubs uit de Eredivisie Vrouwen deel aan het KNVB bekertoernooi. Eredivisieclubs kunnen tot en met de achtste finales niet tegen elkaar loten. Amateurverenigingen die een club uit de Eredivisie Vrouwen treffen, hebben recht op een thuiswedstrijd. Vanaf de kwartfinales vervalt het thuisvoordeel voor amateurclubs en is de loting bepalend.

Loting eerste knock-outronde KNVB Beker Vrouwen

Buitenveldert - Ter Leede
Wartburgia - FC Twente
Saestum (zondag) - HZVV
Oranje Nassau - FC Utrecht
Be Quick `28 2 - Prinses Irene
SC `t Zand - sc Heerenveen
Stedoco - RVVH
DTS `35 - ADO Den Haag
ATC `65 - RKSVO
RCL - Willem II
Fortuna Wormerveer (za.) - Jodan Boys
Ter Leede 2 - AZ
FC Berghuizen/FC Gelre - Knickerbockers
RKTSV - Be Quick `28
Saestum (za.) - Be Quick Dokkum
Reiger Boys/Fortuna Wormerveer (zo.) - Kolping Boys

Aan het KNVB Bekertoernooi voor vrouwen nemen clubs deel uit de Eredivisie Vrouwen, hoofdklasse en eerste klasse. Het restant van het bekerprogramma ziet er als volgt uit:
Achtste finales: 6 en 7 februari 2010
Kwartfinales: 27 en 28 maart 2010
Halve finales:17 en 18 april 2010
Finale: 22 mei 2010