Maar liefst vier spelers van de eerste mannenselectie waren opgeroepen voor een nationale ploeg.  Struick voor Indonesië, Nikiema voor Burkina Faso, Sylla kwam uit voor Guinee en Esajas was voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Suriname.

Rafael Struick
Rafael Struick heeft vrijdag met het nationale voetbalteam van Indonesië met 1-1 gelijk gespeeld tegen Saudi-Arabië. Struick stond de volledige negentig minuten op het veld in het King Abdullah Sport City Stadium in Riyad en speelde een cruciale rol bij het doelpunt van Indonesië.

Dinsdag kwam Struick wederom in actie tegen Australië, die wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Struick speelde de eerste 47 minuten mee. Voor Indonesië was dit het tweede gelijke spel op rij in de kwalificatiereeks, waarmee ze nu op de vierde plaats staan, achter Saoedi-Arabië, Japan en Bahrein.

Kilian Nikiema
Vorige week vrijdag stond de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tussen Senegal en Burkina Faso op het programma in Diamniadio, Senegal. ADO Den Haag-doelman Kilian Nikiema maakte deel uit van de selectie van Burkina Faso, maar kwam niet in actie. Het duel eindigde in een gelijkspel, waarbij Burkina Faso diep in blessuretijd nog een doelpunt maakte om een 1-1 eindstand veilig te stellen.

Ook dinsdag stond Nikiema reserve tegen Malawi. Hij zag zijn ploeg met 3-1 winnen. Door deze overwinning gaat Burkina Faso aan kop in groel L.

Sekou Sylla
ADO Den Haag-speler Sekou Sylla kwam vorige week vrijdag in actie voor Guinee tegen de Democratische Republiek Congo. Sylla speelde 60 minuten in het duel, maar zag zijn team na een 0-1-voorsprong alsnog de wedstrijd uit handen geven. De Democratische Republiek Congo boog de achterstand om en won uiteindelijk met 3-1.

Dinsdagavond ging Guinee met 2-1 onderuit tegen Tanzania. De thuisploeg had het moeilijk en de bezoekers profiteerden van een fout in de verdediging. Sylla startte op de bank en viel in de 52ste minuut in.

Silvinho Esajas
Vorige week donderdag speelde Suriname een Nations League-wedstrijd tegen Guyana. Hoewel Esajas niet in actie kwam, zag hij vanaf de bank hoe zijn team met 1-3 wist af te rekenen met de tegenstander. Djevencio van der Kust zette Suriname al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Guyana kwam terug met een strafschop. In de tweede helft stelde de ploeg van trainer Stanley Menzo echter orde op zaken door uit te lopen naar een overtuigende 1-3 overwinning.

Ook Maandag heeft Esajas niet zijn officiële debuut gemaakt voor Suriname. Vanaf de bank zag hij dat zijn team, in een spannende confrontatie tegen Guadeloupe, niet wist te winnen. Een nipte 1-0 nederlaag was het resultaat.