Naar aanleiding van een uitvoerig gesprek tussen ADO Den Haag en de supportersvertegenwoordiging heeft de officiele supportersvereniging, SVHB, in samenspraak met de club onderstaande gepubliceerd.

 

Beste ADO Den Haag supporters,

Tijdens en na de wedstrijd tegen Excelsior is er veel gebeurd waardoor we het belangrijk vonden om met elkaar in gesprek te gaan. Op 19 juni 2024 hebben we een stevig gesprek van ruim 2.5 uur gehad. De setting was open, direct en behoorlijk confronterend van beide kanten. We blikken bei-den terug op een goed gesprek waarin we met vertrouwen naar de toekomst kijken. Uiteindelijk hebben we hetzelfde doel en dat is de club verder helpen.

Wie zaten aan tafel?
Scott McLachlan (Head of Football en vertegenwoordiger namens eigenaar Bolt ADO Den Haag Holding LLC), Natascha van Grinsven-Admiraal (Algemeen Directeur AD ADO Den Haag), Joris Mathijsen (Technisch Directeur TD ADO Den Haag), Emilië van Duijn (Head of Safety & Facilities ADO Den Haag), Koos Roeg (Supporter Liaison Officer SLO) en namens SVHB, Fan Support, FCDH en ADO Kids Jacco van Leeuwen (voorzitter SVHB), Michelle Gielbert (bestuurslid SVHB), Rob Wittenberg (bestuurslid SVHB), Peter Helleman (secretaris bestuur SVHB), Rudo Strang (aspi-rant bestuurslid SVHB) en Piet Vink (supporter FCDH).

Wat is besproken in het kort?

  • Het uitfluiten van eigen spelers.
  • De wedstrijd Excelsior – ADO Den Haag.
  • Het vertoonde spel van de laatste wedstrijden. Bij de allerlaatste wedstrijd was de teleur-stelling heel groot bij iedereen.
  • De club en de aandeelhouder hebben vertrouwen in de technische staf.
  • Het interview van de AD: ze heeft tijdens het gesprek duidelijk gemaakt dat het gaat om een groepje supporters. Dit is tijdens het interview verkeerd geformuleerd en niet de bedoe-ling geweest.
  • De dreiging naar individuen online en de spandoeken buiten bij het stadion.
  • Langetermijnplan en -strategie aandeelhouder: terug naar de eredivisie (2 jaar de tijd), fi-nancieel stabiel worden, stadionbeleving, maatschappelijke impact regio.


Wat is de conclusie?
Samen bouwen we verder aan de club. Het ging afgelopen seizoen erg goed in ons eigen stadion. Alle partijen keuren elke vorm van geweld en bedreiging af. We willen graag dat ons stadion straks weer helemaal vol zit. Het is belangrijk voor de club dat de rust terugkeert en iedereen zijn of haar werk kan doen om verder te bouwen aan de club.

Samen sterk. Onze club, Onze trots.