Afgelopen vrijdag ging het tijdens de wedstrijd tussen Willem II en ADO Den Haag wederom mis. Vanuit het uitvak werd er, ondanks de aangescherpte maatregelen, meerdere malen vuurwerk afgestoken. Helaas blijkt het feit dat ADO Den Haag en haar supporters onder een vergrootglas liggen tot een enkeling nog altijd niet door te dringen. De dader is bekend en ADO Den Haag zal er alles aan doen om de verantwoordelijke keihard te straffen.

De club en de goedwillende supporters worden (wederom) in diskrediet gebracht door dit voorval. Het is gênant en onverteerbaar. ADO Den Haag zal dit dossier in samenspraak met de politie oppakken en alles in het werk stellen om de verantwoordelijke keihard te straffen. Deze persoon is niet meer welkom bij ADO Den Haag en de dader zal eveneens verantwoordelijk gesteld worden voor geleden schade, waaronder mogelijk financiële schade die beperkende maatregelen voor kaartverkoop tot gevolg heeft. 

Voor de uitwedstrijd op maandag 12 september heeft het direct gevolgen op de kaartverkoop. ADO Den Haag zal uitsluitend Seizoenkaarthouders nog de mogelijkheid bieden een uitkaart aan te kopen. Tevens geldt gedurende de volledige eerste seizoenshelft een verplichte buscombi richting uitwedstrijden.

Laat het duidelijk zijn, dit gedrag past niet bij ADO Den Haag. Niet bij onze club, maar vooral ook niet bij onze goedwillende supporters, zo getuige het statement van SV Haagsche Bluf. Eénieder die zich niet kan gedragen door in het stadion vuurwerk af te steken, voorwerpen of bier te gooien is bij ADO Den Haag niet welkom. Om te voorkomen dat de volgende stap, het spelen van wedstrijden zonder supporters, de realiteit wordt, roepen wij iedereen op niet langer te accepteren dat onze club in diskrediet wordt gebracht. Het krediet is verbruikt bij alle betrokken instanties en een volgend voorval zal direct consequenties hebben voor het überhaupt bezoeken van wedstrijden.