Zondag staat de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In het Bingoal Stadion komt Jong Ajax op bezoek, de aftrap is om 12.15. Bij deze wedstrijd kan ADO Den Haag, na een eerder besluit van de lokale driehoek, enkel Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties ontvangen. Meer informatie over dit duel en de geldende voorwaarden tref je hieronder. 

FEITEN EN WEETJES

  • Thomas Verheydt staat op 89 goals in de Keuken Kampioen Divisie en kan de zesde speler worden die 90 doelpunten maakt in de laatste vijftien seizoenen, Verheydt kwam alleen tegen TOP Oss (8) vaker tot scoren dan tegen Jong Ajax in de Eerste Divisie (7, net als tegen Telstar).
  • ADO Den Haag verloor de vorige ontmoeting met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie met 3-6, slechts één keer eerder incasseerde het in twee opeenvolgende Eerste Divisie-duels tegen dezelfde tegenstander minstens vier doelpunten (2-4 en 0-4 tegen FC Den Bosch in 1997/98). Jong Ajax won geen van de laatste negen competitiewedstrijden buitenshuis (G3, V6), maar bleef nog nooit in tien opeenvolgende uitduels in de Keuken Kampioen Divisie zonder zege.
  • Het eerste doelpunt dat Thomas Verheydt maakte voor ADO Den Haag was in zijn debuutwedstrijd tegen Jong Ajax vorig seizoen.
  • Hoofdtrainer Dirk Kuyt weet hoe het is om te scoren tegen Ajax. Tijdens zijn carrière scoorde hij negen keer tegen de club uit Amsterdam en gaf hij vier assists.

Voorwaarden wedstrijdbezoek

De beperkende maatregelen, opgelegd door de lokale driehoek, hebben als gevolg dat uitsluitend Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties in het stadion welkom zijn zondag. Seizoenkaarthouders kunnen zondag met de hardcard naar binnen. Indien deze hardcard nog niet op de mat is gevallen, bijvoorbeeld omdat je onlangs nog een Seizoenkaart hebt besteld, dan maak je gebruik van de digitale Seizoenkaart die je direct na bestelling per email hebt ontvangen.

Lex Schoenmakertribune en vak S gesloten
Zondag zal daarbij de Lex Schoenmakertribune gesloten blijven. Seizoenkaarthouders op de vakken T, U, V, W zijn hierover reeds geinformeerd en hebben een vervangende kaart ontvangen voor vak C op onze Eretribune. Seizoenkaarthouders op vak S, dat vanwege de herstelwerkzaamheden aan het dak gesloten zal zijn, vragen wij deze wedstrijd plaats te nemen op het naastgelegen vak R.

Zakelijke relaties: aanleveren van NAW
Zakelijke relaties kunnen gebruik maken van het aantal kaarten dat contractueel is afgesproken. ADO Den Haag vraagt haar zakelijke relaties wel om NAW gegevens te delen van genodigden die zondag aanwezig zullen zijn. 

Aangescherpte fouillering
Het gooien van voorwerpen en vuurwerk heeft de club meermaals (financieel) geschaad. Natuurlijk moeten wij er alles aan doen om te voorkomen dat er geen voorwerpen het stadion inkomen die daar niet thuishoren. Er zal zondag 1:1 gefouilleerd worden maar doen vooral een oproep aan iedereen om het gezonde verstand te gebruiken. 

Wedstrijd live op ESPN

Supporters die onverhoopt niet bij het duel van zondag in het stadion aanwezig kunnen zijn hebben wel de mogelijkheid om thuis af te stemmen op ADO Den Haag. Het duel wordt live uitgezonden op ESPN.

Fanstore vanaf 10:00 uur geopend

Zondag zal tevens de eerste wedstrijddag van dit seizoen zijn dat de Fanstore weer geopend is. De nieuwe shirts en trainingskleding is goed ontvangen en voorafgaand aan de wedstrijd ben je natuurlijk van harte welkom in onze Fanstore.

Programmaboekje
Lees hier het programmaboekje van deze wedstrijd.

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong Ajax, seizoen 2022-2023