De lokale driehoek heeft besloten dat ADO Den Haag in ieder geval bij de komende thuiswedstrijd publiek slechts beperkt mag toelaten. In principe geldt dit tevens voor de wedstrijd tegen Jong AZ maar een definitief besluit hierop volgt.

Het besluit is door de gemeente, politie en Openbaar Ministerie genomen naar aanleiding van de ongeregeldheden bij ADO Den Haag – Excelsior van 29 mei jl. Ondanks dat de basisveiligheid in het stadion op orde is om weer publiek te mogen ontvangen is het vooralsnog niet mogelijk om vanuit de huidige veiligheidsorganisatie te kunnen voldoen aan alle aangescherpte eisen. Om die reden stelt de driehoek dan ook een beperking aan het aantal bezoekers.

ADO Den Haag respecteert het besluit, al had de club op meer ruimte gehoopt. De lokale driehoek wil echter geen enkel risico op herhaling nemen en in dat kader is dit het enige acceptabele alternatief.

Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties

De beperkende maatregel betekent dat ADO Den Haag alleen Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties in het stadion mag ontvangen tijdens het thuisduel tegen Jong Ajax (28 augustus). Naar alle waarschijnlijkheid zal deze maatregel ook van toepassing zijn voor het thuisduel tegen Jong AZ (9 september).

Alleen het hoofdgebouw, de Aad Mansveldtribune en de Haaglanden tribune zullen geopend zijn. Voor Seizoenkaarthouders op de Lex Schoenmakertribune zullen wij een alternatief bieden.

Het blijft vooralsnog wel mogelijk om een Seizoenkaart aan te schaffen.

Evaluatie

Na de genoemde duels zal er een evaluatie plaatsvinden tussen de club en de lokale driehoek om te bepalen of er verdere versoepeling van de maatregelen mogelijk zijn. Verder zullen er bij de wedstrijd ADO Den Haag – Jong Ajax uit veiligheidsoverwegingen geen uitsupporters welkom zijn. Bij ADO Den Haag – Jong AZ is er wel uitpubliek toegestaan.