Ruim 100 jonge voetballers uit de regio kregen afgelopen zondag de mogelijkheid om hun voetbalkunsten te laten zien tijdens de eerste editie van de Talentendag van ADO Den Haag. Onder leiding van verschillende jeugdtrainers van ‘Onze Trots’ werd een ochtend- en middagprogramma georganiseerd voor talentvolle voetballers uit de regio.

‘s Ochtends stroomde al vroeg het terrein van ‘De Aftrap’ vol met deelnemers van 7, 8 en 9 jaar. Uitgeslapen gezichten die vastberaden waren om hun talent en skills te laten zien aan de jeugdtrainers van ADO Den Haag. Nadat zij allen zichzelf hadden geregistreerd, in groepjes waren gedeeld en een nummer hadden ontvangen waren zij er klaar voor.

Talentendag ADO Den Haag jeugd

De Talentendag bestond uit een technisch gedeelte waarin alle groepjes drie verschillende onderdelen doorliepen waarbij hun basis-skills en één tegen één vaardigheden werden getraind. Na 45 minuten verplaatste het evenement zich naar het tweede veld waar zes partijvormen werden uitgezet. Ook hier kregen de deelnemers alle ruimte om zichzelf van de beste kant te laten zien én te verbeteren door tips en tricks van de ervaren trainers. Nadat er ook een groepsfoto en slinger naar de ouders werd gemaakt, keerden de spelers met hun welverdiende certificaat richting huis. In de middag volgden spelers van 10, 11 en 12 hetzelfde programma, waarbij de oefeningen iets werden aangepast naar de doelgroep.

Talentendag ADO Den Haag jeugd

“Met deze Talentendag willen wij een platform bieden aan de talentvolle voetballertjes die in onze regio bij een amateurvereniging spelen met als mogelijk doel om door te stromen naar de Voetbal Academie van ADO Den Haag”, aldus Dennis van Ing werkzaam als onderbouw-coördinator bij ADO Den Haag.

De ADO Den Haag Voetbal Academie zal, door gebruik maken van de kennis en expertise binnen de ‘Betaald Voetbal Organisatie’, willen uitgroeien tot de grootste kweekvijver van talentvolle spelers uit de regio die de kans krijgen om zichzelf optimaal te ontwikkelen.

Fotoserie