Na een periode van afnemende gezondheid is Henk de Haas op in de nacht van zondag op maandag overleden. Hij bereikte de leeftijd van 79 jaar. Midden in de jaren negentig werd hij voorzitter van de businessclub van FC Den Haag. Hij vervulde deze functie ruim 15 jaar.

Ruim twee jaar na het vertrek van Ton Smit had de businessclub nieuw elan nodig. Henk de Haas nam de taak op zich en betrok er geleidelijk nieuwe gezichten bij.  Hiervoor benaderde hij met succes mensen als oud-speler, -KNVB-bestuurder en vooral -spelesvakbondsman Karel Jansen, Ton Beije als secretaris, Cock Munters, Gerard van der Velde, de onlangs overleden Eeg Bollebakker en Hans Terpstra. Dit bestuur organiseerde tal van activiteiten voor mensen uit het bedrijfsleven in de Haagse regio en wist hen ook aan de club te binden. Bij zijn afscheid als preses kreeg hij van NV ADO Den Haag een tribunestoel voor het leven aangeboden.

Als franchisehouder van Hans Verkerk Keukens was Henk de Haas al vóór zijn periode als voorzitter van de businessclub (shirt)sponsor van FC Den Haag. Ook sponsorde hij het door het toenmalige HSV ADO georganiseerde Internationaal Jeugdtoernooi.

Henk leerden wij kennen als een man met een mening, waar hij pertinent achter stond en waarvoor hij fanatiek streed. Met altijd het belang van de club voor ogen.

Wij danken Henk voor alles wat hij voor FC Den Haag en ADO Den Haag heeft gedaan en betekend. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw en verdere familie, die wij alle sterkte toewensen bij het verwerken van het verdriet om het grote verlies.