ADO Den Haag is nog altijd in afwachting van een definitief besluit over het kunnen spelen van thuiswedstrijden in het Cars Jeans Stadion. Storm Eunice zorgde afgelopen vrijdag 18 februari 2022 voor flinke schade aan een deel het dak boven de Lex Schoenmaker- en Haaglandentribune. Helaas laten vooralsnog de weersomstandigheden het niet toe om de schade aan het dak gedegen te kunnen onderzoeken.

Het is dus nog altijd niet duidelijk of de wedstrijd van vrijdag 25 februari tegen Telstar in het Cars Jeans Stadion gespeeld kan worden. Het dak van het Cars Jeans Stadion is het afgelopen jaar aan een extra inspectie onderworpen en veilig bevonden. Daarmee voldeed zowel ADO Den Haag als huurder en de gemeente als verhuurder van het stadion aan de daarvoor gestelde eisen. Dat het vrijdag toch tot onveilige situaties heeft geleid is te betreuren, maar tevens te herleiden naar de extreme weersomstandigheden tijdens storm Eunice.

stormschade 3

Hoe nu verder?
Als verhuurder van het stadion heeft de gemeente externe partijen ingehuurd die deze week, wanneer de weersomstandigheden dit toelaten, verder onderzoek uitvoeren naar de veiligheid van de dakconstructie en de losgewaaide dakplaten. Naar aanleiding van het rapport dat hieruit volgt, zal de gemeente een definitieve beslissing nemen.

Zowel de Gemeente Den Haag als ADO Den Haag betreuren vanzelfsprekend de ontstane situatie en de onzekerheid over het spelen van thuiswedstrijden in het Cars Jeans Stadion. Dit juist op het moment dat wedstrijdbezoek weer zonder verdere coronamaatregelen mogelijk is. Daarbij staat natuurlijk wel de veiligheid voor alle bezoekers, spelers en aanwezigen in het stadion te allen tijde voorop en is zorgvuldigheid bij het onderzoek geboden. In de tussentijd wachten wij de onderzoeksresultaten in spanning af.

stormschade 1