Op vrijdag 15 april hebben Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal en NV ADO Den Haag de overeenkomst verlengd waarin beide partijen uitspreken het vrouwenvoetbal onder de vlag van ADO Den Haag verder te willen blijven ontwikkelen. De nieuwe overeenkomst loopt tot en met het seizoen 2017-2018.

Hoewel het vrouwenvoetbal in een aparte stichting is ondergebracht, bestaan er logischerwijs heel nauwe banden tussen beide afdelingen. Dat is nu opnieuw geformaliseerd in een contract waarin staat dat de vrouwen ook de komende jaren onderdeel uitmaken van de ADO Den Haag-familie en onder meer alle thuiswedstrijden in het Kyocera Stadion zullen spelen.

Jan Willem Wigt, Algemeen Directeur van NV ADO Den Haag, benadrukt het belang voor de uitstraling van het merk ADO Den Haag: "Zoals bekend is vrouwenvoetbal enorm in opkomst en razend populair bij jonge meiden. ADO Den Haag was een van de grondleggers van professioneel vrouwenvoetbal in Nederland en heeft mede bijgedragen aan het populair maken ervan. Daar gaan we graag mee door. Wij willen als club dat mannen en vrouwen zich kunnen identificeren met ADO Den Haag. Daar hebben uiteindelijk alle partijen baat bij."

Kees Punt, voorzitter van de Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal, toonde zich ook verheugd met de nieuwe overeenkomst. "Hoewel het commercieel nog steeds een uitdaging is om professioneel vrouwenvoetbal te spelen, maken we stappen in de professionalisering van het vrouwenvoetbal. De steun die wij van de NV ADO Den Haag krijgen, helpt ons bij de professionele uitstraling. Zo spelen wij in dezelfde tenues als de mannen, kunnen we de wedstrijden in het stadion spelen en maken we gebruik van de facilitaire ondersteuning die de NV biedt. Commercieel groeien we ook steeds verder naar elkaar toe. We zijn heel tevreden dat we nog twee jaar op dezelfde voet verder kunnen."