Op zondag 8 mei a.s. speelt ADO Den Haag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen sc Heerenveen. Voor deze wedstrijd heeft ADO Den Haag kaarten ter beschikking gesteld aan de organisatie van de Veteranendag en De Onbekende Helden om deze te verdelen onder de veteranen.

De Veteranendag zal op 25 juni 2016 plaatsvinden in Den Haag. Naast officiële ceremonies in de Ridderzaal en op het Binnenhof, is er een defilé (optocht) door de Haagse binnenstad en een publieksevenement op het Malieveld. Diezelfde dag zal ook de eerste editie van het Militaire Veteranen Voetbaltoernooi in het Kyocera Stadion worden gespeeld.

“ADO Den Haag draagt graag een steentje bij aan de erkenning en waardering van onze veteranen die veel betekend hebben voor de Nederlandse samenleving. Daarnaast zijn wij als club erg trots dat de Veteranendag in Den Haag wordt georganiseerd en dat wij gastheer mogen zijn van de eerste editie van het Militaire Veteranen Voetbaltoernooi”, aldus algemeen directeur Jan Willem Wigt.

Veteraan Erik Groenendijk is de organisator van het Militaire Veteranen Voetbaltoernooi: “Dit jaar organiseren we voor het eerst een voetbaltoernooi voor veteranen op Veteranendag. Ik wilde al heel lang iets actiefs organiseren voor met name de jonge veteranen. Met steun van de Nederlandse Veteranendag en ADO Den Haag wordt die droom nu werkelijkheid. Dat we daarnaast ook nog met een grote groep veteranen de wedstrijd van ADO Den Haag tegen sc Heerenveen kunnen bezoeken is natuurlijk fantastisch.”