ADO Den Haag  Vrouwen zag vrijdag de tweede oefenwedstrijd in de aanloop naar de competitiestart definitief afgebroken door onweer. In driekwart wedstrijd was in Alkmaar tegen AZ een voorsprong van 1-2 afgedwongen.

Twee dagen na de oefenzege bij Ter Leede (0-3) met veel beloften in het veld stuurde trainer Stephan Vos een gebruikelijkere basisformatie het veld in, zij het dat de WK onder 20-gangers Louise van Oosten en Iris Remmers en topscorer Lobke Loonen (geblesseerd) nog ontbraken.

De gasten zetten AZ vroeg op een achterstand. Kayra Nelemans mocht in de 10de minuut van 20 meter aanleggen voor een vrije trap en kogelde de bal recht door het midden tegen het net: 0-1. DIe voorsprong werd bekwaam verdedigd.

2024 09 06 az ado den haag 29

In de tweede helft stond Barbara Lorsheyd haar plaats onder de lat af aan Isa Grimmius. Er waren zes minuten verstreken, toen ADO Den Haag de voorsprong verdubbelde. De jarige nieuwkomer Cheyenne van den Goorbergh kwam van links het strafschopgebied in, zette de doelvrouw op het verkeerde been en deponeerde de bal kundig in de korte hoek: 0-2. Een extra reden voor een Haags feestje. In de 66ste minuut wist AZ de spanning terug te brengen door Grimmius te passeren: 1-2. Een hevige onweersbui stond een comeback in de weg.