ADO Den Haag heeft een knappe overwinning geboekt op Eredivisionist Almere City FC. Nieuwkomer Elias Mohammad trakteerde het Bingoal Stadion op twee mooie doelpunten, waardoor het oefenduel eindigde in een knappe 2-1 overwinning.

Vanwege de interlandbreak stond er voor ADO Den Haag op woensdagmiddag een oefenduel op het programma tegen Eredivisionist Almere City FC. De ploeg van hoofdtrainer Darije Kalezic moest het in deze wedstrijd doen zonder de afwezige internationals; Esajas, Sylla, Struick en Nikiema. Daarnaast werden Van Mieghem, Van der Sloot, Coremans en Waem gespaard. Kersverse aanwinsten Tomas en Mohammad mochten hun officieuze debuut maken.

De oefenwedstrijd tegen Almere City was toegankelijk voor publiek en om die reden was de Haaglanden Tribune dan ook voor een (goed) deel gevuld.

De openingsfase van de wedstrijd was vermakelijk. Beide partijen leverden veel strijd en lieten met vlagen ook goede combinaties zien. De eerste kansen waren daarentegen wel voor de uitploeg. De Haagse lat voorkwam dat Kadile een vroege openingstreffer kon maken en ook uit de rebound kon Guillaume niet trefzeker worden namens de ploeg van Hedwiges. Diezelfde Kadile was niet veel later wederom dichtbij, nadat hij maar een teenlengte tekort kwam om een zelf opgezette aanval binnen te schieten. ADO Den Haag had zichtbaar moeite om tot echt kansen te komen, maar deed qua spel niet veel onder van Almere. Sterker nog, de eerste kans voor de thuisploeg was direct raak. Op aangeven van Lourens krulde debutant Mohammad de bal op fantastische wijze in de kruising! Na de openingstreffer kregen de bezoekers nog een kleine mogelijkheid om voor rust op gelijke hoogte te komen middels een schot van Nadlic, echter had doelman Wentges daar een panklaar antwoord op.

lr240802ab12954

ADO Den Haag begon ongewijzigd aan de tweede helft. De thuisploeg had nog geen vijf minuten nodig voor het tweede doelpunt. Na een fraaie actie van Schalk liet wederom Mohammad, doelman Wendlinger kansloos. De snelle buitenspeler schoot de bal beheerst in de verre hoek: 2-0. Enkele minuten na de tweede treffer kwam ADO Den Haag met de schrik vrij toen een doelpunt van Almere werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook in het tweede bedrijf kreeg Kadile de mogelijkheid om zijn doelpuntje mee te pikken, echter schoot de aanvaller ditmaal in het zijnet. Toch lukte het Almere om uiteindelijk tot scoren te komen. Invaller Hansen kon de bal binnentikken op aangeven van Providence. De Hagenaars waren na de aansluitingstreffer tot twee keer toe opnieuw dichtbij, nadat zowel Vlak als Schalk van afstand het doel onder vuur namen. Echter wist Wendlinger op beide pogingen knap redding te bieden, waardoor een derde Haagse treffer uit bleef. Namens ADO Den Haag mocht jeugdspeler Geoffery zijn officieuze debuut maken, nadat hij inviel voor doelpuntenmaker en debutant Mohammad. Met maar liefst zes wissels in de tweede helft, stond er voor het grootste gedeelte een ander team, maar bleef de ploeg gewaagd de aanval opzoeken. Het initiatief werd beloond, want uiteindelijk trok ADO Den Haag aan het langste eind en won het oefenduel met 2-1 van Almere City FC.

ADO Den Haag – Almere City FC 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 34. Mohammad 1-0, 50. Mohammad 2-0, 62. Hansen 2-1

Scheidsrechter: Hardeman

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Does (19. Brandt), Tomas (76. Houwaart), Granli (66. Boakye, Hokke; Vlak, Kilo (84. Van Houwelingen), Schalk © (77. Heesen); Lourens, Bonis (71. Maasland), Mohammad (66. Geoffery)