In de aanloop naar de start van de competitie won ADO Den Haag Vrouwen woensdag een oefenduel bij Ter Leede VR1. Een groot aantal talenten uit Jong ADO Den Haag Vrouwen droeg daaraan een steentje bij.

Twee dagen voor de volgende oefenwedstrijd (vrijdag om 17.00 uur bij AZ) liet trainer Stephan Vos de meeste speelsters uit de A-selectie niet langer dan 30 minuten in actie komen. Alleen Isa Grimmius stond de hele wedstrijd onder de lat. Dat gaf tal van jonge speelsters de kans voor het eerst hun kunnen in de hoofdmacht te tonen. Zo begonnen drie speelsters die vorig seizoen nog uitkwamen voor de onder 17 - Amy Dekkers, Nathalja Wijnants en Myrte Buurman - in de basis.

Wijnants nam in het eerste deel van de wedstrijd het vaakst het doel onder vuur.Twee pogingen eindigden in de armen van de keeper. Haar derde uithaal kon ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt.  ADO Den Haag kwam kort na het halfuur op voorsprong. De Sassemerse defensie kreeg een hoekschop van spits Anne van Egmond niet weg. Quinty Dupon joeg het leer resoluut in het dak van het doel: 0-1. Snel daarna verdubbelden de gasten de voorsprong. Een vrije trap van specialist Daniëlle Noordermeer stuitte terug van de paal. De toegesnelde Jill van den Ende deponeerde het speeltuig alsnog tegen de touwen: 0-2.

Na de wisseling van helft ging ADO Den Haag Vrouwen met weer veel verse krachten op jacht naar meer. Vooral spits Gina Viehoff werd nu regelmatig in stelling gebracht. In het eerste kwartier was zij drie keer dicht bij een treffer, maar succes bleef uit. Na een knappe actie van de Poolse jeugdinternational Siwa Kuprowska leek het bingo. De inzet van Viehoff kwam echter terug van de paal. De rebound van Kuprowska werd van de lijn gehaald.

Net voor het Haags Kwartiertje was het dan toch prijs. Dit keer vond belofte Sacha Horsman met een dropkick het doel: 0-3. Viehoff was ook daarna geen doelpunt gegund. Een nieuwe uithaal vloog voorlangs en een laatste poging zag zij geblokkeerd door een verdediger van Ter Leede. Zodoende eindigde het oefenduel in 0-3. 

Fotografie: Carlo Bol