ADO Den Haag Vrouwen heeft het contract van Manon van Raay verlengd. De 21-jarige middenveldster heeft haar handtekening onder een nieuwe verbintenis gezet die haar aan de club bindt tot medio 2025.

Van Raay speelde in de jeugd bij Unio (later FC Oudewater) totdat zij op haar veertiende gescout werd door ADO Den Haag Vrouwen. De middenveldster doorliep alle Haagse jeugdelftallen en  tekende in maart 2021 haar eerste contract voor de Residentieclub. De toentertijd nog 17-jarige Van Raay maakte officieel nog onderdeel uit van Jong ADO Den Haag Vrouwen, maar werkte haar trainingen al af bij het eerste elftal. Ze tekende een overeenkomst van 3,5 jaar die deze zomer afliep en zodoende dus met een jaar is verlengd.

2024 07 04 contractondertekening manon van raaij 6

“Manon maakt een goede ontwikkeling door.”, licht Annabel Toorenburg toe. “Ze is een jonge middenvelder die het afgelopen seizoen in de basis heeft gespeeld. Het liefst speelt Manon kort achter de spitsen en heeft ze de natuurlijke drang om naar voren te voetbalen. Met slimme passes weet ze haar teamgenoten veelal in scoringsposities te brengen. We hopen dat Manon deze lijn doortrekt en zich als een complete motor op het middenveld gaat ontwikkelen.”, aldus Toorenburg.

Van Raay kan niet wachten om weer van start te gaan: “Ik ben blij en trots dat ik nog een jaar voor deze club mag spelen. Op naar een mooi seizoen.”