Nieuws

Ziet u ook steeds meer ADO Den Haag-tenues in uw wijk afgelopen seizoen? Dit kan zomaar te maken hebben met ‘Leven als een ADO-Prof!’. Deze sportinterventie is inmiddels het meest impactvolle project van de grootste sportorganisatie in onze regio. Sinds drie seizoenen werkt ‘Leven als een ADO-Prof!’ aan trajecten voor kinderen en jongeren. Vanuit sociaal-maatschappelijk oogpunt wil de club de fysieke en mentale gezondheid van de doelgroep verbeteren door middel van trainingen en workshops.

Inmiddels heeft het project zijn 70e traject afgerond, waarbij gemiddeld 25 kinderen tussen de 10 en 14 jaar deelnemen aan 12 bijeenkomsten op meer dan 40 verschillende locaties in de stad. We nemen u graag mee door het afgelopen seizoen.

“Ik weet nu veel beter hoe ik gezonder moet leven!”, vertelt een van de deelnemers van Leergeld Den Haag. Natuurlijk verdient een profvoetballer geld en rijdt in mooie auto's, maar dit zegt niets over het project. Wat is een gezonde levensstijl en hoe kun je hier stappen in maken? Dit zijn centrale vragen die tijdens de trainingsmethodiek worden besproken. Hiervoor gebruikt de Community Builder een vast scala aan trainingen, workshops, wedstrijdbezoeken en contractondertekeningen in het stadion. De kinderen worden onderdeel van onze mooie club.

“Leuk dat ik allemaal nieuwe kinderen leerde kennen!”, glimlacht een deelnemer afkomstig uit een van de Haagse Sporttuinen. Binnen de projecten van ‘Leven als een ADO-Prof!’ zie je een afspiegeling van de huidige maatschappij, verschillende culturen die met elkaar omgaan. Respect en acceptatie zijn essentieel en vormen daarom een van de drie projectthema’s. Samen met kennis- en expertise partners zoals de Anne Frank Stichting leveren we een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van ieder individu.

En over ontwikkeling gesproken. “Ik weet nu zeker dat ik kapper wil worden.” Kapper?!, hoor ik iedereen denken. Jazeker! Voetbal is namelijk een krachtig middel en ADO Den Haag een sterk merk, maar het is niet leidend. Wat leidend is, is het derde thema: Ontwikkeling. Met het opdrachtenboekje en workshops werpen de deelnemers een blik op hun eigen toekomst om te zorgen voor een solide basis waarin goede keuzes gemaakt kunnen worden.

Het afgelopen seizoen was het meest succesvolle tot nu toe én niet onopgemerkt gebleven. Zo is ‘Leven als een ADO-Prof!’ genomineerd voor het Beste Beweeginitiatief van de Provincie Zuid-Holland. Dit was nooit gelukt zonder onze partners binnen het project zoals PLYRS, Menzis en Van Heugten Tours. In samenwerking met stakeholders als WeZijn Transvaal, Sporttuin Duindorp, Sporttuin Morgenstond, Jeugdformaat Den Haag, Maris College Kijkduin, Petrusdondersschool, Leergeld Den Haag, Youz, Scholencombinatie Delfland, hvv Laakkwartier en Stichting IHub heeft het project in totaal 132 activiteiten, 209 structurele deelnemers en unieke contacturen gerealiseerd.

Hier blijft het niet bij, want de voorbereidingen voor 2024-25 zijn in volle gang. Het vernieuwde concept waarbij professioneel impactonderzoek centraal staat, wordt met enthousiasme ontvangen door de stakeholders die zich veelvuldig hebben aangemeld. Bij interesse kunt u contact opnemen met Projectleider Gezondheid Ties Comijs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..