De eerste speelronde was ADO Den Haag Vrouwen nog vrij, maar vrijdag 15 september begint de ploeg aan het nieuwe Eredivisieseizoen. Voor de seizoensouverture komt PSV op bezoek in het Bingoal Stadion. Beide clubs stonden 34 keer eerder tegenover elkaar in de competitie. Tienmaal wisten de groengelen te winnen, tegenover zeventien nederlagen. De overige zeven confrontaties eindigden in een gelijkspel. In drie officiële duels wist ADO Den Haag Vrouwen afgelopen seizoen niet te winnen. Op bezoek in Eindhoven werd het in de competitie 1-1, terwijl de thuiswedstrijd met 1-2 werd verloren. De halve finale in de TOTO KNVB Beker eindigde in een 1-4 nederlaag.

Na een voorbereiding waarin de ploeg onder meer oefende tegen grootmachten Paris Saint-Germain en VfL Wolfsburg, is PSV goed begonnen aan het nieuwe Eredivisieseizoen. Dankzij een 5-0 zege op SC Telstar is de ploeg uit Eindhoven de eerste koploper. Tot de selectie behoren drie voormalige speelsters van ADO Den Haag Vrouwen. Verdedigster Gwyneth Hendriks scoorde tijdens de openingswedstrijd in haar tweede seizoen bij PSV haar eerste Eredivisiedoelpunt namens die club. Naast Gwyneth Hendriks en Shanique Dessing, die in 2022 ADO Den Haag veruilden voor PSV, kwam Naomi Piqué afgelopen zomer over van Excelsior Rotterdam.

ADO Den Haag Vrouwen kende een voorbereiding met onder meer enkele doelpuntrijke overwinningen en nipte nederlagen, waaronder tegen SGS Essen, vorig seizoen de nummer zeven van de Duitse Bundesliga (2-1). Afgelopen vrijdag werd de oefencampagne afgesloten met een 1-0 zege op SC Heerenveen. Na afgelopen seizoen vertrokken onder meer de Haagse topscoorsters Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen naar FC Twente. In de voorbereiding lieten jonge speelsters als Manon van Raay, Lobke Loonen (oud-speelster van PSV) en Anne van Egmond zien dat zij het net al goed weten te vinden.

2023 08 26 drieluik ado den haag feyenoord pec zolle 193

“We staan er goed voor,” zegt Manon van Raay over de naderende start van het nieuwe seizoen. “We zijn fit en kunnen niet wachten om te starten met het seizoen. In de competitie gaan we ervoor om weer the best of the rest te worden. We willen het de topclubs zo moeilijk mogelijk maken. De TOTO KNVB Beker is een prijs die ADO Den Haag Vrouwen in het verleden natuurlijk al een paar keer heeft weten te pakken. We doen het vaak goed in de beker. Dit seizoen willen we ook weer zo ver mogelijk komen. We weten dat het mogelijk is om deze prijs te pakken en gaan hier dan ook alles aan doen.”

Met acht treffers, waaronder twee hattricks, werd de 20-jarige middenveldster de Haagse topscoorster van de voorbereiding. “Ik ben blij dat ik een redelijk goede voorbereiding heb gedraaid en mijn goaltjes heb mee kunnen pikken,” zegt ze daarover. “Ik heb dit jaar een iets andere rol dan afgelopen seizoenen. Dit bevalt me tot nu toe prima. Ik krijg veel vertrouwen en ben blij dat ik dat al heb kunnen vertalen in doelpunten. Ik voel mij fysiek ook heel fit. Ik ga voor zoveel mogelijk minuten dit seizoen en wil belangrijk zijn voor het team. Ik hoop mij vooral te blijven ontwikkelen en stappen te maken binnen en buiten het voetbal.”

Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen PSV als eerste uitdaging in het nieuwe Eredivisieseizoen. “Voor ons is het uiteraard pas de eerste wedstrijd, terwijl PSV zaterdag al heeft gespeeld en de eerste overwinning heeft behaald. Zij komen hier dus met een goed gevoel heen. Wij zijn erop gebrand om de competitie goed te starten. Ik verwacht wel dat het een zware wedstrijd gaat worden. PSV heeft een goed team met veel kwaliteit. Alleen als wij onze taken uitvoeren en er als een team staan, denk ik dat we zeker een kans maken op een goed resultaat.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV wordt op vrijdag 15 september gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. 

Kaartverkoop

Wil je bij deze topwedstrijd aanwezig zijn? Koop dan snel je kaarten door op onderstaande button te klikken. Let op! Het aanschaffen van wedstrijdtickets voor ADO Den Haag Vrouwen gaat vanaf heden via het ticketingsysteem dat ADO Den Haag gebruikt voor al haar kaarten en lidmaatschappen. Dit betekent dat je eerst een ADO Den Haag-account aan moet maken, voordat je een wedstrijdkaart kunt kopen. Na een éénmalige registratie kun je gemakkelijk en snel kaarten kopen voor alle toekomstige wedstrijden van ADO Den Haag Vrouwen. 

 BTN TICKETS 

Openingstijden Fanstore; Vanaf 14:00 geopend

ADO Vrouwen - PSV zal om 19:30 aftrappen. De Fanstore zal daarom op de wedstrijddag van 14:00 geopend zijn tot vlak voor de wedstrijd. Twijfel dus vooral niet om even langs de Fanstore te lopen en de nieuwe ADO Den Haag merchandise te scoren. 

Tekst: Ivo Schimmel

Fotografie: Eric de Wit