Na de interlandbreak hervat ADO Den Haag komende vrijdag de competitie weer en de Haagse club moet gelijk aan de bak. Vrijdag trapt ADO Den Haag om 20:00 uur af in de Euroborg tegen degradant FC Groningen. Drie dagen later treedt de formatie van trainer Darije Kalezic alweer aan voor een lastig potje. Op maandagavond reizen de Hagenaars namelijk af naar Eindhoven voor een duel tegen de plaatselijke FC. In gesprek met ADO TV ging hoofdtrainer Kalezic in op de wedstrijden en hoe je je daarvoor het beste kan voorbereiden. "Het eerste duel is voor ons de belangrijkste en daar ligt onze volledige focus. We kijken dus niet naar het duel daarna. Kort na de wedstrijd tegen FC Groningen gaan we onze aandacht pas richten op FC Eindhoven. Dat zijn natuurlijk clichés, maar het is wel waar."

De afgelopen anderhalve week had de Bosnische oefenmeester ruim de tijd om zich te focussen op de trainingen, aangezien er geen competitiewedstrijden op de planning stonden. Dat kwam niet slecht uit, gezien het feit dat aan het einde van de transferperiode veel nieuwe spelers binnenkwamen. "Vorige week was de groep pas compleet. Doordat er steeds nieuwe spelers instroomden moest ik het trainingsprogramma herhalen voor de nieuwelingen. Daar moet je je aan aanpassen. Daarom waren afgelopen weken fijn, omdat we veel konden doen."

Vorige week werd er, naast de trainingen, nog een oefenduel tegen eredivisionist NEC (3-0) afgewerkt. "Tegen NEC speelden de jongens die afgelopen wedstrijden weinig hebben gespeeld zodat ik die minuten kon gunnen. Ook heb ik nieuwkomers Lasse Vigen en Mohamed Hamdaoui een half uur speeltijd gegeven. Daarnaast heb ik Van Hintum ook minuten kunnen geven. Het team dat er stond had nooit met elkaar samengespeeld, maar het ging om de minuten."

Voor nu gaat de blik volledig op vrijdag, geeft Kalezic aan. "Er wacht ons niet de makkelijkste wedstrijd. FC Groningen is een club en team die er in alle opzichten bovenuit steekt in deze competitie. Bovendien zullen ze zich genoodzaakt voelen om voor eigen supporters te winnen. We moeten er vanaf minuut één staan."

Bekijk hieronder het gehele interview met hoofdtrainer Darije Kalezic in aanloop naar het weekend met twee competitieduels.