Na de ruime zege op OH Leuven, wist ADO Den Haag Vrouwen de Belgische kampioen Anderlecht ook van score af te houden. Jeugdinternational Gwyneth Hendriks en de van PSV overgekomen middenveldster Pleun Raaijmakers maakten woensdag hun debuut.

Zondag 4 augustus is Borussia Mönchengladbach de volgende tegenstander in de voorbereiding. Het is de derde keer dat beide ploegen vriendschappelijk tegenover elkaar staan. Op 27 augustus 2016 verloor ADO Den Haag Vrouwen, dat speelde met onder andere Maartje Looijen, Nadine Noordam en Priscilla Mesker, met 3-0. Op 19 augustus 2017 werd het dankzij een treffer van Pia Rijsdijk 1-1. Van de huidige selectie stonden Allyssa Daal, Annouk Boshuizen, Priscilla Mesker, Romy Dalebout en Shanique Dessing destijds in het veld.

Afgelopen seizoen is Borussia Mönchengladbach als promovendus direct weer gedegradeerd uit de Frauen Bundesliga. De club haalde slechts één punt uit 22 wedstrijden en kreeg maar liefst 110 doelpunten tegen. De 19-jarige Nederlandse middenveldster Amber van Heeswijk speelde alle wedstrijden. Haar landgenotes Chantal Baghuis, Kelsey Geraedts, Kim Everaerts hebben eveneens Bundesligawedstrijden in de benen afgelopen seizoen.

Het elftal van René Krienen speelde op 12 juli een oefenwedstrijd tegen VV Alkmaar. De Nederlandse ploeg won in Duitsland met 0-2. Op 11 augustus begint Borussia Mönchengladbach al aan het seizoen in de 2. Frauen Bundesliga. In eigen huis ontvangt de West-Duitse club Arminia Bielefeld, dat als kampioen van de Regionalliga West promoveerde.

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen-Borussia Mönchengladbach wordt op zondag 4 augustus gespeeld op Sportpark Moleneind, Aalstwg 7 te Uden. Aftrap is om 14:00 uur.

Tekst: Ivo Schimmel