Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen en dus nam Fons Groenendijk op vrijdagmiddag weer plaats achter de tafel in het perscentrum van het Cars Jeans Stadion. Daar werd hij door de vaste volgers gevraagd naar zijn gedachten over de eerste wedstrijd van de competitie: het thuisduel met FC Utrecht van komende zondag (16.45 uur).

Groenendijk werd uiteraard eerst gevraagd naar de beschikbaarheid van enkele spelers. De trainer gaf aan dat John Goossens, Dion Malone en Donny Gorter in ieder geval niet inzetbaar zullen zijn. Ook Nasser El Khayati ontbreekt nog. “Mocht El Khayati gaan, dan ligt de prioriteit voorin als het om nieuwelingen gaat. Het is duidelijk dat we zonder Nasser en Sheraldo Becker nieuwe wapens moeten zoeken. Deze zoeken we nu uiteraard in de huidige groep", aldus Groenendijk

Met Michiel Kramer heeft de coach er in ieder geval een troef bij. “Hij is speelgerechtigd en zit bij de selectie. Voor hem geldt hetzelfde als Lex Immers: hij komt terug na hier al mooie jaren te hebben gehad. Hopelijk volgt er weer een goede tijd", stelt de keuzeheer, die verder liet doorschemeren dat hij nog twijfelt tussen Wilfried Kanon en Shaquille Pinas. "Ik weet niet of Willie al kan spelen. Overigens is Pinas op het middenveld ook een optie."

Over de tegenstander van zondag zei Groenendijk het volgende: "De manier van spelen bij FC Utrecht is niet veel anders dan vorig seizoen. Zolang dit onze groep is doen we het hiermee en met deze groep gaan we het deze tegenstander heel moeilijk maken", besluit de trainer, die op 6 april nog met zijn ploeg met 5-0 van de Domstedelingen wist te winnen.