Op woensdag 9 december stond alweer de volgende activiteit gepland voor de G-Storks van ADO Den Haag. De Bijzondere Eredivisie kwam langs op het Prinses Irene Sportpark om de G-Storks uit te dagen met hun Skill Games. In winterse weersomstandigheden doorliepen alle spelers en de speelster van de G-Storks een parcours, waarbij zij zo veel mogelijk punten moesten behalen om de concurrentie met de andere clubs van de Bijzondere Eredivisie aan te gaan. Alles gebeurde onder toeziend oog van ADO TV en de wethouder Sport van de Gemeente Rijswijk Björn Lugthart, die speciaal voor deze activiteit langskwam.

 

Alvorens de G-Storks zich hadden gemeld op het complex was het eerst tijd voor selectiespelers Milan van Ewijk en Michael Mulder om het parcours te doorlopen. De verdedigers namen de oefeningen zeer serieus en deden er alles aan om van elkaar te winnen. In een zeer gelijk opgaande strijd bleek een remise de enige uitkomst, ook al waren ze het daar in de naderhand gegeven interviews niet helemaal mee eens.

img 1713

Om klokslag twee uur betraden de G-Storks het kunstgrasveld van het Prinses Irene Sportpark. Na een meer dan nodige warming-up was het eerst tijd voor een groepsfoto. Hierbij konden Milan, Michael en de wethouder natuurlijk niet ontbreken. Toen de bijkomende formaliteiten afgerond waren, konden de spelers en speelster zich klaarmaken voor het parcours.

img 1746

De G-Storks doorliepen de verschillende oefeningen in drie groepen. Het parcours bestond onder meer uit punten schieten in het gatengoal, snelheid meten tijdens het dribbelen en middels samenwerken de bal in een ton werken. Ook werd er een ADO Den Haag-quiz gespeeld. Hieruit bleek dat de G-Storks échte ADO Den Haag-fans zijn, want alle vragen werden correct beantwoord.

2020 12 09 16.35.21 2

Na anderhalf uur samenwerken, strijden en scoren werd de einduitslag bekendgemaakt. De ADO Den Haag G-Storks hebben 29 punten behaald, waarmee ze een mooie tweede plaats hebben weten te bemachtigen in de Bijzondere Eredivisie.

ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt de Bijzondere Eredivisie voor het organiseren en coördineren van de Skill Games. Daarnaast willen wij ook de wethouder Sport van de Gemeente Rijswijk bedanken voor zijn aanwezigheid en Hans Lammertink, eigenaar van het sportpark voor het faciliteren van de activiteit.