Na 250 officiële wedstrijden voor ADO Den Haag trekt Aaron Meijers de deur van het Cars Jeans Stadion tijdelijk achter zich dicht. De 32-jarige linkspoot wordt verhuurd aan Sparta Rotterdam. Lassana Faye bewandelt, tevens op huurbasis, de omgekeerde weg. De 22-jarige linksachter is een goede bekende van Aleksandar Rankovic.

Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, over de wissel tussen Meijers en Faye: “Aaron is een speler die acht seizoenen lang veel betekend heeft voor ADO Den Haag. Hij heeft zichzelf jarenlang bewezen als één van de betere linkervleugelverdedigers van de Eredivisie, maar voor in ieder geval dit seizoen kiezen we in de persoon van Lassana voor een ander type. Daar komt bij dat deze wissel past in de nieuwe koers van de club, ook met oog op het budget”, aldus Jol. “Lassana is een jonge linksback, die onze trainer goed kent, omdat hij al drie jaar met hem gewerkt heeft. Hij is een fysiek sterke speler, die bij ons de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen.” 

Faye: "Pas net als Rankovic bij ADO Den Haag"
De in Rotterdam geboren Faye speelde in de jeugd bij Spartaan '20, Sparta en PSV, maar debuteerde in december 2016 bij Vitesse in het betaalde voetbal. Voor de Arnhemmers kwam de linkspoot in totaal tot 28 officiële duels, waaronder vijf optredens in de Europa League. Halverwege het seizoen 2017/2018 keerde Faye terug bij Sparta. Hij promoveerde met de Rotterdamse club naar de Eredivisie, waarin hij het afgelopen seizoen nagenoeg alles speelde. Faye is een Nederlands-Senegalese voetballer, die vier jeugdinterlands voor Oranje speelde. 

“Ik wil dit seizoen vlammen”, zegt Faye over zijn overgang van Rotterdam naar Den Haag. Daar wordt hij herenigd met Rankovic. “Ik ken de trainer al goed, omdat ik bij zowel Sparta als Vitesse met hem heb gewerkt. Ik denk dat ik, net als de coach, bij ADO Den Haag pas. Ik hou van strijd leveren, honderd procent geven en flair. Als linksachter wil ik mijn directe tegenstander uitschakelen, maar bemoei ik me ook graag met de aanval. Ik wil mijn voeten laten spreken bij ADO Den Haag, zoals mensen dat van mij kennen. Ik wil eraan bijdragen dat deze club terugkomt op het niveau waar het thuishoort.”

lassana faye 1

Meijers: 250 wedstrijden in acht jaar
Meijers droeg de afgelopen acht seizoenen, met trots, het shirt van ADO Den Haag. De geboren Delftenaar was vrijwel altijd fit en miste, op een periode in het seizoen 2016/2017 na, bijna nooit een wedstrijd. De oud-speler van FC Volendam en RKC Waalwijk was jarenlang een vaste waarde en droeg sinds de zomer van 2016 ook de aanvoerdersband bij ADO Den Haag. In totaal staat de teller van Meijers bij ADO Den Haag op 250 wedstrijden, 7 goals en 29 assists.  

ADO Den Haag wenst Meijers dit seizoen veel succes bij Sparta en heet Faye van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.

lr200822llu9665