ADO Den Haag heeft José Pascual Alba Seva, beter bekend als Pascu, aan de gelederen toegevoegd. De 20-jarige middenvelder uit Spanje heeft een éénjarig contract getekend, met een optie voor nog twee seizoenen.

Pascu werd geboren in Santa Pola, een plaatsje ten zuiden van Alicante. In deze stad zette hij bij Lacross Babel CF zijn eerste stappen in het voetbal. Op 13-jarige leeftijd werd de middenvelder gehaald door Valencia, waar hij in totaal zeven jaar doorbracht. Als speler van Valencia Onder 19 speelde hij acht wedstrijden in de UEFA Youth League. In deze periode kwam Pascu ook tot vier interlands voor Spanje Onder 18 en werd hij ook opgeroepen voor Spanje Onder 19. De Spanjaard was de afgelopen twee seizoenen met Valencia CF Mestalla, ook wel Valencia B genoemd, actief in de Segunda División B. Vorig jaar beleefde Pascu de gehele seizoensvoorbereiding met de eerste selectie van de club uit de sinaasappelstad.  

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “Wij zijn zeer content met Pascu. Hij is een veelzijdige speler, die op meerdere posities uit de voeten kan. Pascu is een speler die vanaf jonge leeftijd al deel uitmaakte van Valencia-academie en ook al onderdeel was van het eerste team van de Spaanse subtopper. Dankzij zijn overstap naar ADO Den Haag krijgt Pascu de kans om zich verder te ontwikkelen in de Eredivisie.” 

“Ik ben zeer gelukkig dat ik bij ADO Den Haag ga spelen. Het voelt voor mij als een eer om de geel-groene kleuren te verdedigen”, zegt Pascu over zijn overstap naar Nederland en in het bijzonder naar Den Haag. De middenvelder speelde in zijn Valencia-tijd meermaals tegen Andrei Ratiu, een andere aanwinst van ADO Den Haag. “Het was altijd mooi om tegen hem te spelen. Ik heb contact met Andrei gehad en hij heeft uitstekende dingen gezegd over de club en het team. Ik kijk ernaar uit om hier te starten en hoop dat ik de fans snel in het stadion kan ontmoeten.”

ADO Den Haag heet Pascu van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.

img 8725img 8725img 8725img 8725

img 8725