Jonas Arweiler draagt dit seizoen het shirt van ADO Den Haag. De 23-jarige spits wordt voor één seizoen gehuurd van FC Utrecht en werd maandag officieel gepresenteerd in het Cars Jeans Stadion.

De in Püttlingen geboren Arweiler begon zijn loopbaan bij 1. FC Riegelsberg en 1. FC Saarbrücken, maar maakte in 2013 de overstap naar Borussia Dortmund. De linksbenige spits doorliep meerdere jeugdelftallen bij de Duitse topclub en kwam daar 41 keer in actie bij het tweede elftal. Na vijf jaren in Dortmund verhuisde Arweiler naar FC Utrecht. Daar kwam hij tot 15 goals en 13 assists in 55 competitieduels, maar het hoogtepunt was zijn glansrijke debuut in Utrecht 1. Hij kwam in februari 2020 een kwartier voor tijd binnen de lijnen tegen FC Twente en schoot in de slotfase de bevrijdende 2-1 binnen. Het was de eerste van drie optredens in de Utrechtse hoofdmacht voor Arweiler, die in 2017 met Duitsland Onder 20 actief was op het jeugd-WK en daar in de achtste finale ook wist te scoren. 

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) is ervan overtuigd dat ADO Den Haag en Arweiler goed bij elkaar passen. “Jonas is een jonge spits, die altijd enorm hard werkt en zich bewezen heeft op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie. Hopelijk kan hij, samen met ons, de volgende stap in zijn carrière maken. Wij denken dat Jonas een spits is die dankzij zijn instelling snel een binding zal krijgen met ons publiek.” 

Arweiler wist direct dat hij naar ADO Den Haag wilde, zo geeft hij aan. “Ik heb alleen maar positieve dingen gehoord over de club en ben zeer blij met deze stap. Ik kan hier doorgroeien en dat is precies wat ADO Den Haag zelf ook voor ogen heeft. De club wil weer stappen vooruit maken. Het is mooi dat ik de kans krijg om daar aan bij te dragen”, aldus de Duitse spits. Hij beschouwt zichzelf niet als een typische spits die alleen maar in de zestien wil zijn. “Ik vind het belangrijk om multifunctioneel te zijn. Ik kan goed afwerken, maar hou er ook van om in het spel betrokken te worden, tussen de linies te komen, open te draaien en steekpasses te geven. Daarnaast ben ik groot en kan ik een bal vasthouden. Ik kan niet wachten om dat bij ADO Den Haag te laten zien.”  

ADO Den Haag heet Arweiler van harte welkom in het Cars Jeans Stadion. 

img 8667

img 8662

img 8656

img 8678