In navolging van Robin Polley wordt ook Dehninio Muringen voor één seizoen verhuurd aan FC Dordrecht. De 21-jarige verdediger staat nog tot medio 2021 onder contract in het Cars Jeans Stadion, maar er is een optie op nog een jaar. 

Muringen voetbalde in de jeugd bij achtereenvolgens ASV De Dijk, Zeeburgia, Ajax en FC Utrecht en voegde zich in de zomer van 2018 bij Jong ADO Den Haag. De krachtige verdediger ontwikkelde zich goed en tekende in oktober 2019 zijn eerste contract in het Cars Jeans Stadion. Anderhalve maand later gaf hij dat extra glans met zijn (basis)debuut in de Eredivisie, in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Het is tot dusver zijn enige officiële optreden in de Haagse hoofdmacht, maar hij verscheen al wel vaak binnen de lijnen in oefenduels. 

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “Voor de atletische Dehninio is het enorm belangrijk dat hij meer wedstrijden gaat spelen. Hopelijk kan hij, net als Robin Polley, stappen maken door spelritme op te doen bij FC Dordrecht. Wij zullen zijn ontwikkeling in ieder geval van dichtbij blijven volgen en zijn ervan overtuigd dat hij bij coach Harry van den Ham in goede handen is.” 

“Voor mij is het belangrijk om meer ervaring op te doen en meer speelminuten te krijgen”, zegt Muringen over zijn tijdelijke overstap naar Dordrecht. “Ik denk dat ik me goed kan ontwikkelen in de Keuken Kampioen Divisie. Het is ook prettig en leuk dat Robin dit seizoen ook bij Dordrecht speelt. Ik heb veel contact met hem gehad en hij gaf aan dat Dordt een goede omgeving is om beter en sterker te worden. Ik wil groeien als voetballer, maar ook als persoon.” 

ADO Den Haag wenst Muringen veel succes bij FC Dordrecht.

200731llu5402