In de zoektocht naar aanvallende impulsen is het Technisch Hart van ADO Den Haag erin geslaagd om Vicente Besuijen aan de club te binden. De 19-jarige aanvaller is afkomstig van AS Roma en tekent een contract tot medio 2023 in het Cars Jeans Stadion. 

Op 10 april 2001 werd Besuijen geboren in Bogotá, maar de speler verhuisde al vroeg van de hoofdstad van Colombia naar Nederland. Hij begon zijn carrière bij VV Aalsmeer en RKSV Pancratius, maar werd op 9-jarige leeftijd al opgepikt door Ajax. Een paar jaar later voegde Besuijen zich bij FC Volendam, waar hij dusdanig veel indruk maakte dat AS Roma in de zomer van 2017 voor hem aanklopte. De rechtspoot maakte ook daadwerkelijk de overstap naar de Romeinse voetbalgrootmacht, waar hij de afgelopen drie seizoenen speelde. Besuijen maakte zijn speelminuten in de hoogste jeugdteams van Roma, maar de veelvoudig Oranje-jeugdinternational trainde ook regelmatig mee met de eerste selectie van de Giallorossi

Besuijen stond al een ruime week op het trainingsveld met de eerste selectie van ADO Den Haag. Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, kreeg tijdens deze periode eens te meer de bevestiging dat er sprake is van een veelbelovende speler. “Vicente is één van de meest talentvolle vleugelspitsen van ons land in zijn leeftijdscategorie. We zijn zeer content met deze ambitieuze en snelle speler, die in vrijwel alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje heeft gespeeld”, aldus Jol. 

In zijn keuze voor ADO Den Haag kende Besuijen geen twijfel. “De club sprak tijdens de gesprekken veel geloof in mij uit. Het gevoel is goed en warm. Ik hoop hier veel speelminuten te maken”, zegt de aanvaller, die al anderhalve week meetrainde. “Dat is me erg goed bevallen. Het is een leuke groep, waarin ik goed ben opgevangen. Wat voor type speler ik ben? Ik ben een aanvaller die ervan houdt om acties te maken en snelheid te gebruiken tussen de linies. Uiteraard wil ik ook altijd productief zijn.” 

De kersverse aanwinst is de achtste speler die ADO Den Haag deze zomer presenteert. In een eerder stadium werden Kees de Boer, Emilio Estevez Tsai, Peet Bijen, Samy Bourard, Amar Catic, Boy Kemper en Andrei Ratiu al naar het Cars Jeans Stadion gehaald. 

ADO Den Haag heet Besuijen van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.

 img 8527

img 8540

img 8580

img 8587