Hans Segers is de nieuwe keeperstrainer van ADO Den Haag. De 58-jarige oud-doelman heeft voor één seizoen getekend in het Cars Jeans Stadion, met een optie voor nog een jaar. Daarmee is de technische staf voor komend seizoen volledig ingevuld.

Segers gaat de keepers na de zomerbreak, vanaf maandag 20 juli, onder zijn hoede nemen. De Eindhovenaar kende een rijke carrière als doelman en heeft daarna ook meerdere clubs gediend als keeperstrainer. Segers begon zijn actieve carrière begin jaren tachtig bij PSV en stond daarna onder de lat bij acht verschillende Britse clubs: Nottingham Forest, Stoke City, Sheffield United, Dunfermline Athletic, Wimbledon FC, Wolverhampton Wanderers, Woking FC en Tottenham Hotspur. Als keeperstrainer was Segers ook actief voor de Spurs, voordat hij deze rol eveneens bij PSV, Fulham, RKC Waalwijk en FC Eindhoven vertolkte.

“Dit is een mooie uitdaging bij een prachtige club”, zegt Segers over zijn nieuwe stap. “ADO Den Haag heeft iets speciaals en ik herken ook dingen vanuit mijn tijd in Engeland bij deze club”, aldus de keeperstrainer, die al uitgebreid heeft gesproken met de nieuwe hoofdcoach Aleksandar Rankovic. “Hij heeft uitgelegd hoe hij wil werken, ook als het gaat om de keepers. Daarin zitten we volledig op één lijn. We houden allebei van dominante doelmannen, met uitstraling en persoonlijkheid. Ik kan niet wachten om te starten bij ADO Den Haag.”

“Het is prettig dat we de technische staf voor komend seizoen nu helemaal rond hebben”, zegt Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart. “Met Hans halen we een enorm gedreven en ervaren keeperstrainer aan boord. Ik ken Hans persoonlijk goed en we hebben hier te maken met een echte vakman, met internationale ervaring."

In de technische staf van ADO Den Haag gaat Segers komend seizoen samenwerken met hoofdcoach Rankovic en diens assistenten Richard Knopper, Michele Santoni en Rick Hoogendorp.

ADO Den Haag heet Segers van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.