In navolging van vele andere talenten heeft ook Jamal Amofa zijn eerste contract getekend bij ADO Den Haag. De 21-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2021 in het Cars Jeans Stadion, met een optie voor nog een jaar.

Amofa heeft sinds de zomer van 2018 het shirt van ADO Den Haag om de schouders. Hij kwam destijds over van sc Heerenveen, waar hij vier seizoenen speelde. De verdediger voetbalde daarvoor ook in de jeugd van sv Bijlmer, Zeeburgia, AFC en AZ. Amofa trainde afgelopen seizoen al regelmatig mee met de eerste selectie van ADO Den Haag, waarmee hij afgelopen winter ook op trainingskamp ging naar Zuid-Spanje. In de voorbereiding op het afgelopen seizoen scoorde Amofa, als verdediger, tweemaal in één oefenwedstrijd (de 1-10 zege bij VV RCS).

“Dit contract maakt me blij en trots. Dit voelt voor mij als een beloning voor hard werken. Ik moest de afgelopen jaren geduldig blijven en dat heeft me mentaal sterk gemaakt”, zegt Amofa over het heugelijke moment. “Ik zou mezelf vooral omschrijven als een voetballende verdediger, die opbouwend sterk is en van inschuiven houdt. Ik hou ook van een-op-een-duels, zowel in de lucht als over de grond.”

Amofa, die zowel de Nederlandse als de Ghanese nationaliteit draagt, is al de zoveelste jeugd- of beloftenspeler die zijn eerste contract tekent bij ADO Den Haag. De club wist in een eerder stadium ook al Sem Steijn, Emre Ates, Amine Essabri, Zakaria Amallah, Youri Schoonderwaldt, Danté Roethof, Evan Rottier, Hugo Botermans, Atilla Agirman en Cain Seedorf (langer) aan zich te binden.

ADO Den Haag feliciteert Jamal met zijn eerste contract en wenst hem veel succes.

img 7037

img 7041