Tijdens het winterse trainingskamp in Zuid-Spanje (van 4 tot en met 10 januari) zal ADO Den Haag twee oefenwedstrijden afwerken. Er wordt vriendschappelijk gespeeld tegen vv Noordwijk en TSG 1899 Hoffenheim.

Noordwijk is de eerste oefentegenstander tijdens het trainingskamp van ADO Den Haag. Op maandag 6 januari wordt er (vooralsnog) om 11.00 uur afgetrapt tegen de huidige nummer elf van de Tweede Divisie, waar onder anderen Guy Smith en Joe van der Sar spelen. In de vorige twee seizoenen kroonde Noordwijk zich tot kampioen van achtereenvolgens de Hoofdklasse en de Derde Divisie.

Drie dagen later, op donderdag 9 januari, kruist ADO Den Haag de degens met Hoffenheim. Om 15.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal van de wedstrijd tegen de ploeg die momenteel de zevende plaats bezet in de Bundesliga. Met coach Alfred Schreuder en spelers Joshua Brenet en Jürgen Locadia is er sprake van een kleine Nederlandse enclave bij Hoffenheim.

ADO Den Haag verblijft van 4 tot en met 10 januari in Alhaurín el Grande, een plaatsje dat zich in de buurt van Málaga en Marbella bevindt.