Komende zondag staat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het menu voor ADO Den Haag. Om 16.45 uur is de aftrap tegen FC Utrecht, dat op 6 april nog met 5-0 verslagen werd in het Cars Jeans Stadion. ADO TV blikt met Lex Immers vooruit op het openingsduel.

“Ik ben benieuwd hoe we ervoor staan”, zegt Immers aan de vooravond van de start van het nieuwe seizoen. “Duels tussen ADO Den Haag en FC Utrecht zijn altijd leuk”, stelt de nummer 10, die Utrecht aan het werk gezien heeft in de Europa League-voorronde. “Het is een ploeg die ver naar voren speelt, maar in de counter kwetsbaar kan zijn. John van den Brom is een trainer die altijd wil voetballen en daarom verwacht ik een open wedstrijd. We hebben een goede kans. We moeten er des ADO’s op klappen”, aldus Immers, die tweemaal scoorde in de vijfklapper van vier maanden terug.

Er werd tijdens de voorbereiding veel gezegd en geschreven over de selectie van ADO Den Haag, weet Immers. Hij hoopt met het team te kunnen laten zien dat het ook zonder Sheraldo Becker en Nasser El Khayati kan en is positief over de twee aanwinsten. “Milan van Ewijk heeft zich bijzonder positief geprofileerd. Hij is een sterke jongen met veel drive en een grote wil, die ook nog het spelletje snapt. Michiel Kramer ken ik al heel lang en je ziet aan alles dat hij hier graag terug wilde komen en het weer wil laten zien.”

“Ik hoop op eenzelfde seizoen als de afgelopen twee jaar”, vertelt Immers verder. “Je hoort wat negatieve geluiden – mensen zeggen bijvoorbeeld dat er spelers bij moeten, omdat het anders 'weer zo’n seizoen wordt’ – maar ik denk dat we voor ADO Den Haag-begrippen twee fantastische seizoenen achter elkaar hebben gedraaid. Deze lijn gaan we gewoon proberen door te trekken. Tenslotte komt er vast nog wel wat bij.”