Bjørn Johnsen mag zich de nieuwe spits van ADO Den Haag noemen. De 25-jarige Noors international tekent in Den Haag een contract voor drie seizoenen. Hij gaat met nummer 9 spelen.

De in de Verenigde Staten geboren Johnsen komt over van het Schotse Heart of Midlothian. In Schotland speelde hij het afgelopen seizoen 34 keer voor het eerste elftal in de competitie en maakte daarin zes goals. Door zijn prestaties in Schotland mocht hij op 10 juni debuteren in het Noorse elftal in de WK-kwalificatie ontmoeting met Tsjechië. Drie dagen later speelde hij vriendschappelijk tegen Zweden.

Johnsen is met zijn 1.95 meter een echte centrumspits, die eerder onder contract stond bij clubs in Spanje, Portugal en Bulgarije.

Johnsen: "Ik heb veel zin in deze uitdaging. Het betekent veel voor mij om in de Eredivisie te mogen spelen bij ADO Den Haag. Veel spelers, zoals Lex Immers, zijn hier doorgebroken. Ik wil dit seizoen elke week belangrijk voor het team zijn met goals en assists. Ik heb een positief gevoel over wat we komend jaar kunnen bereiken met ADO Den Haag."