De derde dag van het trainingskamp in Beijing begon vroeg. Om 7 uur zat iedereen al aan de ontbijttafel, want er werd drie kwartier later koers gezet richting de Chinese Muur. Na flink wat vertraging vanwege zaterdagse files, kwam de selectie in de late ochtend aan bij een van de zeven Wereldwonderen. Omdat er 's avonds nog een wedstrijd op de rol stond, namen de spelers de gondel naar boven. De staf waagde de lange wandeling per trap. De conditie werd daar voor iedereen even op de proef gesteld. Maar eenmaal boven, bleek het de uitputtende tocht meer dan waard. Wat een prachtige muur, en vooral: wat een uitzicht! Nadat iedereen zijn kiekjes had gemaakt, weer snel richting de bus om in het hotel rustig naar de wedstrijd toe te werken.

verslag2

Het duel met Beijing Enterprises was niet zomaar een oefenpotje. Nee, er werd gespeeld om een heuse beker: de China Trophy. De beveiliging liet niets te wensen over. Het leek af en toe wel om een Champions League-wedstrijd te gaan. Uiteindelijk wisten zo'n 5000 toeschouwers hun weg te vinden naar het Olympisch Sportcentrum. Zij zagen dat Fons Groenendijk weinig verrassende namen het veld instuurde. Vlak voor het duel vond er nog een bijzondere ontmoeting plaats. Nol Hornix, tot 2016 nog fysiektrainer bij ADO Den Haag, vervult die functie nu bij Beijing Enterprises. Na wat omhelzingen en handen schudden met oude bekenden werd er om 19.30 uur plaatselijke tijd afgetrapt.

verslag1

Dat ADO Den Haag enkele slopende dagen achter de rug had, bleek de eerste fase wel. Na vier minuten keken de groen-gelen al tegen een 1-0 achterstand aan na een echte klutsgoal. Gaandeweg de eerste helft toonden de mannen van Groenendijk hun veerkracht. Zo was Edouard Duplan twee keer dichtbij een treffer. Donny Gorter kon wel juichen in de 37e minuut. Hij scoorde uit een penalty na een overtreding op Sheraldo Becker. 1-1 was ook de ruststand. Na de pauze bleef ADO Den Haag de betere ploeg, hoewel Enterprises nog furieus startte. De vele wissels die in de rust waren toegepast, bleken zich uit te betalen. Na een schot van invaller Dennis van der Heijden kon een andere verse kracht, Elson Hooi, de rebound binnen tikken: 1-2. Dat zou ook de eindstand worden. Daarmee kon ADO Den Haag de China Trophy mee naar Nederland nemen.

Opstelling: Zwinkels (46. Coremans); Ebuehi (46. David), Beugelsdijk (65. Meißner), B. Kuipers, Meijers; Bakker (65. Asmelash), Immers (46. Marengo), Gorter; Becker (46. Hooi), Ladan (65. Van der Heijden), Duplan (46. Lorenzen)

verslag3

Na een korte nachtrust was het zondag weer vroeg ontbijten om de vlucht te halen. Iedereen kon in het vliegtuig terugkijken op een geslaagde trip. Zowel sportief als cultureel. Moe, maar absoluut voldaan.

ADO TV sprak na de wedstrijd met Danny Bakker en Fons Groenendijk.