Een warm onthaal viel ADO Den Haag ten deel toen het even voor tien uur plaatselijke tijd de aankomsthal van het vliegveld van Beijing binnenwandelde. Enigszins vermoeide spelers, ondanks de luxe in de Lufthansa Airbus A30. Chinese mannen in shirts van de Haagse club, Chinese pers en een heleboel nieuwsgierige toevallige passanten hielden stil. Even een mooie groepsfoto en vervolgens richting de speciaal voor deze trip geprepareerde spelersbus.

bus

ADO Den Haag verblijft deze dagen in het V-continent Beijing hotel in China. Op uitnodiging van grootaandeelhouder UVS zit de Haagse ploeg er letterlijk warmpjes bij. Buiten is het drukkend warm en binnen is alles goed voor elkaar. Materiaalman Robbie Ravestein heeft alle ruimte om de spullen van de spelers te rangschikken en Edwin Coret behandelt de selectie in een ruime omgeving.

img 9310

De spelers hadden op de eerste volle dag in China een drukke agenda. Inchecken op de kamers, rusten, behandelen en een training. In het stadion van Beijing Enterprises liepen de spelers de vermoeidheid uit de kuiten, gadegeslagen door een groep Chinese media en natuurlijk de meegereisde prijswinnende supporters, die na afloop met de selectie op de foto gingen. Warm drukkend en natuurlijk de daaraan gekoppelde zweetdruppels. De keepers gaven vol gas met Raymond Mulder.  John Nieuwenburg leidde het eerste deel van de training, daarna nam Fons Groenendijk het over. Overigens waren de spelers van ADO Den Haag bij het betreden van de kleedkamer verbaasd. Er was alles aan gedaan om de selectie een thuisgevoel te geven in het stadion waar getraind en zaterdag gespeeld wordt. Elke speler had een heus eigen naambordje en er hing zelfs een Haagse vlag.

img 9321

Opvallend. Drie Chinese spelers die op de radar staan in China trainden mee met de selectie van Groenendijk. Cai Xinyu, Cao Hanchen, Chen Hongzhen mogen de technische staf van de Eredivisieploeg in deze dagen overtuigen van hun kwaliteiten tijdens het verblijf van ADO Den Haag in China.

diner

Na de training was het snel douchen en de bus in, want de selectie en staf waren door UVS uitgenodigd voor een traditionele Chinese maaltijd. Ook aanwezig: Wang Hui, die blij was om ADO Den Haag in zijn Beijing te zien en de spelers toesprak. Na een dankwoord van Mattijs Manders kon de selectie zich te goed doen aan traditionele Chinese gerechten.

 ADO TV maakte een verslag van de eerste dag in China.