De tweede dag van ADO Den Haag in China was een afwisselende. Na wederom een voortreffelijk ontbijt was het na het tapen en verzorgen weer trainen geblazen. De selectie was inmiddels wat meer gewend aan de warmte en de omstandigheden. Ook aan de wat stroeve grasmat waarop getraind en morgen dus ook gespeeld gaat worden. Het venijn van de training zat in de staart. Voorafgaand aan de oefensessie had Fons Groenendijk gevraagd om twee vrijwilligers. Voor deze spelers zou er een bezoek aan een school op het programma staan en ging het toeristische uitstapje aan de Verboden Stad aan hun neus voorbij gaan. Omdat niemand vrijwillig de bus naar het Plein van de Hemelse Vrede wilde laten wegrijden moest  “Latje trap” een oordeel vellen. Na een sessie van ongeveer 20 minuten werd duidelijk dat Willy Kanon en een fysiektrainer John Nieuwenburg geen ‘latvorm’ toonde. Overigens nam Dennis van der Heijden uiteindelijk sportief de plek van Nieuwenburg in.

img 9409

De twee spelers gingen met Mattijs Manders en Jeffrey van As naar de Bayi school in het centrum van Beijing. Een school die ondersteund wordt door UVS, de grootaandeelhouder van ADO Den Haag, en die naast middelbaar onderwijs ook een voetbalopleiding heeft. ADO Den Haag heeft een adviserende rol in de voetbalopleiding van de school waar ook de president van China zijn middelbaar onderwijs genoot. Willy en Dennis voetbalden met de jonge spelers, er was een rondleiding door de gebouwen van de school en er was een bijeenkomst waar politieke kopstukken (regionaal en landelijk), de directrice van de school en Manders spraken. Tijdens deze bijeenkomst en een druk bezochte aansluitende persconferentie werd wel duidelijk dat ADO Den Haag populair is in China en die populariteit aan het groeien is.

2017 07 28 photo 00001828

Na de ochtendtraining en voor het uitstapje naar de Verboden Stad gaven trainer Groenendijk en aanvoerder Aaron Meijers nog antwoord op vragen van de Chinese pers. Tijdens een heuse persconferentie, met ook aanwezig de teammanager en een speler van Beijing Enterprises.

img 9445

In de middag dus het uitstapje naar de Verboden Stad. Een historische plek in China, waar onder meer ook het Plein van de Hemelse Vrede zich bevindt. De grootste publieke belangstelling verraadde dat de Verboden Stad een plek is waar je geweest moet zijn in China. Ondanks de drukkende warmte keken de spelers en staf hun ogen uit en werd alles uiteraard vastgelegd op de gevoelige plaat. Het ene gebouw was nog indrukwekkender dan de andere. Dus ook enkele mooie locaties voor een groepsfoto. Een flinke wandeling later werd weer koers gezet richting de bus. Na wat rust op de kamer vond er ’s avonds nog een galadiner plaats op de Nederlandse ambassade, georganiseerd door UVS. Wederom was het eten uitstekend verzorgd. Met een volle maag zochten de spelers rond 10 uur het kamers op om morgen uitgerust aan de wedstrijd te kunnen beginnen.