Nog ruim drie weken en dan begint ADO Den Haag alweer aan de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Op zaterdag 6 augustus komt Go Ahead Eagles op bezoek in het Kyocera Stadion. Maar voor het zover is ook nog op zondag 24 juli de jaarlijkse Open Dag. De spelers kijken heel erg uit naar beide dagen. 

"Ik heb onwijs veel zin in het nieuwe seizoen", zegt Tom Beugelsdijk. "Tegen Go Ahead Eagles moeten we er staan. Ik hoop dat de supporters nog snel een Seizoen Club Card gaan kopen en ons het hele seizoen keihard steunen. Dan gaan wij proberen het publiek weer te vermaken. Ik hoop weer op mooie wedstrijden als vorig jaar. Bijvoorbeeld tegen Feyenoord thuis. We wonnen met 1-0 met het pubiek vol erachter. Daar doe je het voor. Tegen goede tegenstanders gaan we zeker weer punten pakken, maar ook tegen de wat mindere moeten we dat meer gaan doen." 

Ruben Schaken is blij als de voorbereiding erop zit. "Ik houd er niet van, maar alles staat in het teken van Go Ahead Eagles thuis. Dat is een ploeg die ons moet liggen. Ik merk dat we steeds meer de vorm krijgen die nodig is om tegen hen een goed resultaat neer te zetten. Ik verwacht weer een vol stadion met een goede sfeer. Ik kan me de eerste wedstrijd van vorig jaar nog herinneren. Dat was die geweldige 2-2 met de goal van Martin Hansen in de laatste seconde. Dat valt moeilijk te overtreffen, maar met de trouwe aanhang, en hopelijk ook nieuwe mensen, wordt het ongetwijfeld een heerlijke avond."

Open Dag

Een week eerder wordt de selectie weer voorgesteld aan de supporters op de Open Dag. Robert Zwinkels vindt die dag met het jaar leuker worden. "De supporters kunnen echt heel dichtbij de spelers komen, iets wat vroeger wat minder het geval was. Dat contact met die enthousiaste mensen is echt gaaf. Ik hoop weer veel handtekeningen te mogen uitdelen." Beugelsdijk: "De Open Dag is altijd leuk. Vooral die kinderen kijken er echt naar uit om een handtekening te krijgen of met een speler op de foto te gaan. Als kleine jongen vond ik dat ook 'kicken'. Het wordt vast weer net zo'n feest als vorig jaar."