Alleen de keepers voelde gras tussen de tenen op de derde dag van het trainingskamp van ADO Den Haag. De rest van de selectie kreeg de velden van de amateurclub DOSL niet te zien maar kozen letterlijk het Hazepad voor een bosloop. Het ging om prachtig pad in het Leenderheidebos. John Nieuwenburg was de afgelopen dagen vaak even een uurtje zoek. Nu bleek waar de fysiektrainer deze uren had doorgebracht. In het bos met het doel om een mooi parcours uit te zetten. Veel tijd om van de omgeving te genieten hadden de spelers niet. Waar normaal de geluiden van vogels en blaffende honden domineren in het bos was het deze woensdag helemaal anders. Zuchten, steunen en een beetje mopperen, maar wel presteren. Net als andere dagen was trainer Zeljko Petrovic dik tevreden over de inzet van zijn selectie. De bosloop was op dag drie de enige en laatste inspanning.

Na de lunch was er een vrij programma en hotel De Jagershof mocht dus verlaten worden. En die boodschap was aangekomen. Eerst nog even wat verzorging en er kon door de media gesproken worden met de trainer en met onze nieuwe aanwinst José San Roman. Drie lange interviews stonden er voor de Argentijn op het programma. Hij deed het allemaal met groot plezier, maar kon uiteraard niet zonder de hulp van Hector Hevel. De middenvelder is tweetalig (Spaans en Nederlands) opgevoed en ontpopt zich deze dagen als steun en toeverlaat van de rechtsback.

Er zijn bijna louter tevreden gezichten in het trainingskamp in Leende. Zelfs routinier Robert Zwinkels loopt rond met een grote glimlach. "Het is wel steeds alsof je weer een naald in dezelfde grammofoonplaat zet", vertelt de doelman glimlachend. "Maar omdat je steeds met andere spelers bent en er weer een nieuwe trainer is, is het toch weer anders. Ik vind het prima hier." Tom Beugelsdijk is ook een blij mens. "We trainen hard en fijn en we hebben het goed hier", zegt hij. "En ja, ik ben blij dat de bosloop er weer opzit."

Morgenochtend mogen de voetbalschoenen weer aan. En gaan ook de ballen weer mee. Naar het terrein van DOSL. De glimlach zal morgen iets groter zijn.

Hieronder een videoverslag van de tweede en derde dag op het trainingskamp.