ADO Den Haag heeft overeenstemming bereikt met de Thomas Meissner (25) voor een contract van drie jaar. De Duitse centrale verdediger komt over van MSV Duisburg dat afgelopen seizoen uitkwam in de 2. Bundesliga van Duitsland. 

In 2010 begon Meissner zijn carrière bij het tweede elftal van FSV Mainz. Na twee seizoenen werd de Duitser opgepikt door Borussia Dortmund. Ook daar kwam hij terecht in het tweede elftal, dat destijds in de 3. Bundesliga speelde. Een aantal keer mocht Meissner onder trainer Jürgen Klopp wel meetrainen bij het eerste. In de zomer van 2014 trad de verdediger in dienst van MSV Duisburg. Daar dwong hij een seizoen later promotie mee af naar de 2. Bundesliga. Meissner's volgende stap is dus ADO Den Haag.

"Ik ben zeer blij met de kans die ADO Den Haag mij biedt", zegt Meissner over zijn transfer. "Het is voor mij dé mogelijkheid om in de hoogste divisie van een land te spelen. Dat ik dit in Nederland kan doen bij een mooie club als ADO Den Haag zie ik als een goede stap hogerop in mijn loopbaan. Ik heb heel veel zin om voor het Haagse publiek in het Kyocera Stadion te gaan spelen. Ik kijk dan ook erg uit naar de eerste competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ik hoop op een vol stadion!"

Hoofdtrainer Zeljko Petrovic over zijn nieuwe speler: "Met Thomas heb ik in de defensie meer mogelijkheden naast mannen als Tom Beugelsdijk en Wilfried Kanon. Iemand die zich in de Duitse competities staande weet te houden, kan wel wat. We gaan ongetwijfeld veel plezier aan Thomas beleven."