De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en over minder dan een maand begint het seizoen 2024-2025. ADO Den Haag trapt op zaterdag 10 augustus af met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Later in augustus volgen nog thuisduels tegen FC Volendam en Excelsior Rotterdam. Door een succesvolle pilot vorig seizoen zijn de regels voor kaartverkoop versoepeld. Dit betekent dat iedereen met een persoonlijk ADO Den Haag-account eenvoudig één kaart kan kopen voor de wedstrijden tegen VVV-Venlo, FC Volendam en Excelsior Rotterdam zonder extra identificatiestappen. Bij toekomstige wedstrijden kan er, afhankelijk van de risicoanalyse, teruggeschakeld worden naar strengere verkoopvoorwaarden (iDIN-verplichting).

Succesvol verlopen pilot
Dankzij constructief overleg tussen ADO Den Haag, de SLO en lokale driehoek (gemeente, politie en OM) en de positieve betrokkenheid van supporters gedurende het afgelopen seizoen, heeft ADO Den Haag bij de thuiswedstrijden tegen Jong Ajax, Helmond Sport en FC Eindhoven een pilot mogen draaien met verruiming op de voorwaarden voor kaartverkoop. Deze testfase is geëvalueerd en in zijn geheel zonder incidenten verlopen. Dankzij deze succesvol verlopen pilot mag ADO Den Haag deze versoepelde voorwaarden dit seizoen bij alle laagrisicowedstrijden hanteren.

Belangrijke stap voor toegankelijkheid
Deze versoepeling is een belangrijke stap in de goede richting, waar we blij mee zijn. ADO Den Haag wil open en toegankelijk zijn voor iedereen in Den Haag en omstreken, ongeacht afkomst, opleiding, geaardheid of leeftijd. Voetbal verbindt en brengt mensen samen in alle lagen van onze samenleving. Wij beseffen dat de identificatieplicht zorgt voor een extra drempel om kaart(en) aan te schaffen voor ADO Den Haag. Voor thuiswedstrijden waar het risico hoger wordt ingeschaald zal de identificatieplicht van toepassing blijven. Om het aantal risicowedstrijden te beperken is het belangrijk dat we er met elkaar voor blijven zorgen dat een thuiswedstrijd van ADO Den Haag te allen tijde een positieve beleving is zonder incidenten. We werken tegelijkertijd hard aan structurele oplossingen en nieuwe manieren voor de identificatieprocessen bij risicovollere wedstrijden.

Hoe zit het precies voor de thuiswedstrijden in augustus?
Voor de eerste drie thuiswedstrijden in augustus heb je alleen een ADO Den Haag-account nodig om een kaart te kopen. Dit account is makkelijk aan te maken en geeft toegang tot de website, webshop en ticketomgeving van ADO Den Haag. Registreer hier je persoonlijke ADO Den Haag-account om direct kaarten te kunnen kopen. Heb je al een account? Ga dan naar adodenhaag.nl/tickets om je kaart te bestellen. De kaartverkoop voor de thuiswedstrijden in augustus is inmiddels gestart.

Seizoenkaart
Ben je vaker van de partij, dan is de Seizoenkaart de meest voordelige optie! Ruim 85% van onze bestaande Seizoenkaarthouders heeft hun kaart al verlengd. Het is sinds vorige week voor iedereen mogelijk de Seizoenkaart 2024-2025 aan te schaffen.