Maandagochtend werd de eerste training van het nieuwe seizoen afgewerkt. Met een aantal jeugdige spelers, maar ook met vertrouwde namen werkte de selectie zich voor het eerst na de zomerstop weer in het zweet. Een van de vertrouwde gezichten op het trainingsveld was Hugo Wentges. De jonge doelman is vastberaden om zich zo goed mogelijk klaar te stomen voor het nieuwe seizoen en laat hij een teleurstellend jaar achter zich waarin hij werd geteisterd door een zware knieblessure. “Het is fijn om weer terug te zijn, ik ben weer helemaal fit.”

Op de eerste training was het duidelijk dat Hugo er heel veel zin in had. Met een glimlach op zijn gezicht en een vastberaden blik in zijn ogen betrad hij het veld en niet veel later stond de sluitpost ouderwets ballen te stoppen. Het was goed te zien dat de doelman zijn reflexen en techniek niet heeft verloren. “Om weer op het veld te staan met de jongens is het lekkerste wat er is. Dat spreek voor mij de boventoon. Ik ben heel blij dat ik weer volledig met het team mee kan doen.”

Na een vakantie in Napels en de Amalfikust is de geboren Leidenaar weer helemaal opgeladen om het nieuwe seizoen te beginnen. Qua fitheid is hij weer helemaal op niveau, zo zegt hij zelf. “Ik hoop zaterdag bij de eerste oefenwedstrijd weer mee te doen. De voorbereiding kan ik goed benutten om weer ritme op te doen. Dat is voor mij belangrijk, omdat ik lang geen wedstrijden heb gespeeld.” Voor nu is het dus vooral ritme opdoen en toewerken naar de start van de competitie, het moment dat het écht gaat beginnen. “VVV-thuis staat bij mij in ieder geval rood omcirkeld in de agenda.”

Bekijk hieronder het gehele interview met Hugo Wentges na afloop van de eerste training van het nieuwe seizoen.