Hoofdtrainer Darije Kalezic kijkt met gemengde gevoelens terug op het thuisduel met MVV (2-2) van vorige week. Aan de ene kant domineerde ADO Den Haag grote delen van de wedstrijd, maar aan de andere kant schortte het aan de effectiviteit en werden er (te)veel kansen gemist. Daardoor konden de bezoekers terug in de wedstrijd komen en leken ze zelfs lange tijd op weg naar een overwinning. Een opmerkelijk doelpunt van Alex Schalk in blessuretijd voorkwam dat en behaalden de Hagenaars zodoende toch nog een punt. Een resultaat waar Kalezic gedeeltelijk mee kan leven. "Als je kijkt naar de hoeveelheid kansen vanaf de eerste tot aan de laatste minuut kan ik er niet mee leven. Maar als je ziet dat we in de 93e minuut op ongebruikelijke wijze gelijkmaken ook weer wel." Komende vrijdag is Jong Ajax de tegenstander en dan zijn de drie punten weer van groot belang.

Met welke spelers Jong Ajax vrijdag op bezoek komt in het Bingoal Stadion is nog een grote verrassing. De beloftenploeg van Ajax kent veel wisselingen, aangezien er in de ene week veel bankzitters van het eerste elftal bij de selectie zitten en de andere week niet. Ondanks dat de oefenmeester van de residentieclub niet weet tegen welke spelers zijn elftal het moet opnemen, weet hij zich prima voor te bereiden. "De speelwijze van Jong Ajax is voor mij duidelijk. Ze spelen volgens de Ajax-filosofie en dat wordt uitgedrukt in elke wedstrijd."

Het treffen met de ploeg van trainer Dave Vos is één van de laatste elf competitiewedstrijden van ADO Den Haag. De laatste fase komt dus dichterbij en de beleving rondom het team verandert vaak als het einde van het seizoen nadert en er mee wordt gespeeld om de prijzen. Tot nu toe merkt Darije Kalezic daar nog niet veel van. "We houden onszelf er nog niet mee bezig en kijken alleen naar de eerstvolgende wedstrijd. We moeten uiteindelijk niet alleen op het einde goed presteren, maar over een heel seizoen. Elke wedstrijd is belangrijk, of dat nou nu is of in september."

Bekijk hieronder het gehele gesprek van ADO TV met Darije Kalezic in aanloop naar ADO Den Haag - Jong Ajax.