Vrijdag staat voor ADO Den Haag alweer de laatste thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie van 2023 voor de deur! Het affiche is er één om van te smullen, want de ploeg van trainer Darije Kalezic treedt aan tegen NAC. Een kraker in de Keuken Kampioen Divisie, want beide teams hebben hetzelfde aantal punten en dus doet de winnaar van het duel zeer goede zaken. De Hagenaars hebben goede herinneringen aan de vorige ontmoetingen met de Bredanaars in het Bingoal Stadion. Vorig seizoen nog wist de Haagse formatie met 2-1 te winnen. Uiteraard is een overwinning in Den Haag zeer gewenst, dus het belooft weer een spannende pot voetbal te worden. Om alvast warm te draaien voor de wedstrijd, hebben we een aantal statistieken voor je opgezocht en lees je in deze Alles Over weer alles wat je moet weten voor je wedstrijdbezoek. Veel voetbalplezier gewenst!

FEITEN EN WEETJES

  • Haagse reeks: ADO Den Haag won de laatste vijf duels met NAC Breda in alle competities en kan voor de tweede keer ooit zes opeenvolgende zeges boeken, na 1969–1972 (ook 6 op rij).
  • Via de zijkant: Geen ploeg maakte dit seizoen in de Eerste Divisie meer doelpunten uit voorzetten dan ADO Den Haag (10, net als FC Groningen en Willem II), dat bovendien het vaakst van alle ploegen uit een voorzet uit open spel trefzeker was (7 keer).
  • Bredase vorm: NAC Breda won de laatste vier competitieduels en hield in de laatste drie de nul, de laatste keer dat de Brabanders vier competitieduels wonnen met een clean sheet was in februari 2008 (5 in de Eredivisie).
  • Waem's kwaliteit: Maar drie spelers begonnen dit seizoen in de Eerste Divisie vaker een passketen uit open spel voor hun ploeg dan ADO Den Haag-verdediger Matteo Waem (240).
  • Op schot: Waar Sigurd Haugen met zijn eerste 35 schoten in de Eerste Divisie één keer wist te scoren, lukte dit met zijn laatste twaalf schoten in de KKD vier keer, waaronder in elk van zijn laatste drie duels; de laatste NAC-speler die vier KKD-wedstrijden op rij scoorde was Mounir El Allouchi in mei 2021 (4).

ALTERNATIEVE ZITPLAATSEN VOOR VAKKEN K/J VANWEGE WERKZAAMHEDEN

De werkzaamheden aan het dak boven de vakken K en J zijn nog altijd niet afgerond. Seizoenkaarthouders op vak K vragen wij plaats te nemen op het naastgelegen vak L. Seizoenkaarthouders op vak J vragen wij plaats te nemen op het naastgelegen vak H. Toegangskaarten voor de betreffende gesloten vakken blijven dus gewoon geldig voor toegang tot de wedstrijd. Onze excuses voor eventueel ongemak en alvast bedankt voor je begrip.

STADIONKASSA'S OM 17:00 UUR OPEN; FANSTORE VRIJDAG VANAF 14:00 UUR GEOPEND

De stadionkassa's openen drie uur voor aanvang van de wedstrijd dus vanaf 17:00 uur kun je er terecht voor (vragen over) ticketverkoop. Voor de wedstrijd tegen NAC Breda is de Fanstore vanaf 14:00 uur geopend. Mocht je onze gehele collectie alvast online willen bekijken of bestellen, bekijk dan onze webshop

ADO Den Haag-account en identificatie vereist voor aanschaf kaarten
Iedereen met een ADO Den Haag-account heeft de mogelijkheid om online twee kaarten te bestellen. Kaarten zijn niet te koop aan de stadionkassa. Nog geen ADO Den Haag-account? De stappen eenmalig doorlopen doe je via adodenhaag.nl/registratie. Let op! Doorloop alle stappen waaronder een identificatie via IDIN. Identificatie kan tot 24 uur in beslag nemen. Lukt het onverhoopt niet je te registreren? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatiekassa en kinderkaarten
Op de wedstrijddag dient de stadionkassa als informatiepunt en voor de aanschaf van kinderkaarten. Ben je als volwassenen geregistreerd en heb je een kaart aangeschaft, dan kun je bij de stadionkassa maximaal twee (extra) kinderkaarten aanschaffen. Dit gaat op basis van legitimatie (ID of Paspoort) en dient met PIN te worden voldaan. De verstrekte kaarten zullen duidelijk als kinderkaarten herkenbaar zijn.

Volledig geregistreerd? 
Heb je de registratie en identificatie al eerder doorlopen? Dan kun je direct en gemakkelijk (maximaal twee) kaarten online bestellen via onderstaande button.

BTN TICKETS

Seizoenkaarthouders
Seizoenkaarthouders kunnen naast de kaart die recht geeft op toegang nog één kaart bijbestellen voor een vriend, familielid of kennis. Seizoenkaarthouders die dit onverhoopt nog niet hebben gedaan vragen wij om contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op! Je hebt dit seizoen je fysieke Seizoenkaart nodig voor toegang tot de thuiswedstrijden.

RECYCLEBARE BEKERS

ADO Den Haag zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Met ingang van het seizoen 2023/2024 starten we met het recyclen van plastic bekers in ons Bingoal Stadion. Deze beslissing is genomen met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van soortgelijke milieuvriendelijke initiatieven. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben jullie hulp hierbij nodig! Dat doen we als volgt: 

Bestellen van je drankje:

  1. Bij het bestellen van een drankje betaal je een milieu-bijdrage (EUR 1,50) voor het plastic bekertje waarin deze geschonken wordt. Seizoenkaarthouders hebben reeds bij de Seizoenkaart een muntje ontvangen. 
  2. Nieuw drankje bestellen? Lever dan jouw oude bekertje in! Wanneer je geen bekertje inlevert betaal je opnieuw de milieu-bijdrage. 
  3. Wanneer je het stadion verlaat (of wanneer je geen nieuw drankje besteld) ontvang je een muntje voor je ingeleverde bekertje. 
  4. Bij je volgende bezoek aan het Bingoal Stadion kun je met jouw muntje weer een drankje bestellen en betaal je niet de extra milieu-bijdrage. 

PROGRAMMABOEKJE

Lees hieronder het wedstrijdmagazine voor de wedstrijd tegen NAC Breda.

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - NAC Breda, seizoen 2023-2024