De tweede thuiswedstrijd in 2023 is er één tegen de rode lantaarndrager van de Keuken Kampioen Divisie. Jong FC Utrecht komt zondag op bezoek in het Bingoal Stadion. De Utrechtse beloftenploeg staat op plek 20 maar wist de laatste twee uitwedstrijden wel winnend af te sluiten. Respectievelijk Jong Ajax (1-2) en FC Den Bosch (1-4) werden verslagen. ADO Den Haag won haar laatste drie wedstrijden onder leiding van Dick Advocaat en heeft alle reden om weer naar boven te kijken. Indien ADO Den Haag zondag wint betekent dat een fijne start van de derde periode en een stapje dichterbij het linkerrijtje. 

FEITEN EN WEETJES

  • Ongeslagen: ADO Den Haag is ongeslagen in de drie voorgaande wedstrijden tegen Jong FC Utrecht (W1, G2), maar de twee meest recente ontmoetingen eindigden allebei 1-1.
  • Voorspoedig 2023: ADO Den Haag is de enige overgebleven ploeg in de Nederlandse profcompetities met enkel zeges in 2023 (W3 – alle competities); het is de tweede keer deze eeuw dat ADO een kalenderjaar begon met drie zeges (eerder ook in 2011).
  • Uitreeks: Jong FC Utrecht maakte dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen dertien van de negentien goals in uitduels en won de laatste twee uitwedstrijden; de Utrechtse beloften kunnen daardoor voor het eerst drie uitwedstrijden op rij winnen in de Eerste Divisie.
  • Meeste kansen gecreerd: Xander Severina creëerde dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer kansen uit open spel dan iedere andere speler (35).
  • Gelijke spelen: Vijf van de zeven competitieduels van Darije Kalezic als trainer tegen ADO Den Haag eindigden gelijk;

ALLEEN ONLINE KAARTVERKOOP

ADO Den Haag mag een volgende stap zetten als het gaat om verkoop van kaarten voor thuiswedstrijden. Iedereen heeft de mogelijkheid om één kaart te bestellen, enkel online. Hiervoor is wel een (nieuwe) registratie met identificitie-check vereist. Houd rekening met een eenmalige verwerking van 24 uur. Volg éénmalig onderstaande stappen dan kun je in de toekomst gemakkelijk een kaart aanschaffen. Let op: kaarten zijn niet te koop aan de deur.

Nog geen registratie: volg onderstaande stappen;
1. Registreer een nieuw ADO Den Haag account
2. Log in binnen de ADO Den Haag ticketing-omgeving
3. Ga binnen de ticketing-omgeving naar ADO Den Haag Account en schaf deze aan voor EUR 1,- (deze stap is niet van toepassing voor (S)CC houders)
4. Klik rechtsboven op je naam en vervolgens op identificeren -> Een IDIN-check volgt.
5. Identificatie kan tot 24 uur duren en is eenmalig! Gelukt, dan kan je nu (en in de toekomst) een kaart aankopen.

Het volledige bericht omtrent de kaartverkoop lees je hier. Lukt identificatie onverhoopt niet. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatiekassa en kinderkaarten
Op de wedstrijddag dient de stadionkassa enkel als informatiepunt en voor de aanschaf van kinderkaarten. Ben je als volwassene geregistreerd en heb je een kaart aangeschaft, dan kun je bij de stadionkassa maximaal twee kinderkaarten aanschaffen. Dit gaat op basis van legitimatie (ID of Paspoort) en dient met PIN te worden voldaan. De verstrekte kaarten zullen duidelijk als kinderkaarten herkenbaar zijn.

ROOKVRIJ BINGOAL STADION

Graag willen iedereen nogmaals bewust maken dat er in Nederlandse voetbalstadions, al met ingang van het seizoen 2020/2021, niet meer gerookt mag worden. Destijds is er veel aandacht voor geweest maar graag willen we dit nogmaals onder de aandacht brengen. ADO Den Haag vindt het belangrijk dat het Bingoal Stadion rookvrij is en zal hier dan ook strenger op toezien.

Een extra reden voor strenger toezicht is ook het feit dat er, tijdens de laatste thuiswedstrijd, een controle is geweest van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Hierbij is geconstateerd dat het op teveel plekken mis gaat. Vooralsnog blijft het bij een waarschuwing, maar bij volgende controles kunnen boetes volgen. ADO Den Haag zal eventuele boetes één op één doorbelasten aan de overtreders. 

FANSTORE GEOPEND VANAF 10:00 UUR

Op de wedstrijddag is de Fanstore vanaf 10:00 uur geopend. Mocht je onze collectie al willen bekijken, bezoek dan onze webshop!

PROGRAMMABOEKJE

Lees hieronder het wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong FC Utrecht

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong FC Utrecht, seizoen 2022-2023